Κατηγορίες

Ερωτήσεις για οδό Ναυπάκτου, παιδικές χαρές και πρ. πρόεδρο Κοινωφελούς από την Συμμαχία για το μέλλον στο Δ.Σ.

Ερωτήσεις προς τον δήμαρχο στο Δ.Σ. της 28/3/2023

  1. Οδός Ναυπάκτου

 Όπως γνωρίζουμε το έργο της εισόδου της πόλης, οδός Ναυπάκτου, οδός Παπαδιαμαντοπούλου κλπ. είναι έργο της περιφέρειας. Μαθαίνουμε όμως ότι  μέρος των μελετών για το έργο ανάπλασης της εισόδου της πόλης, δεν εγκρίθηκαν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση λόγω αναρμοδιότητας του Δήμου !

Τα ερωτήματα επομένως είναι :

Αν ναι, ποιες είναι αυτές οι μελέτες;

Μπορείτε να μας ενημερώσετε για το  πού βρίσκεται η υπόθεση της πλήρους αδειοδότησης, για τη δημοπράτηση του συγκεκριμένου έργου;

Η απάντηση του δημάρχου είναι ότι όλα βαίνουν καλώς.

  • Πρώην Πρόεδρος της Κοινωφελούς

Η πρώην Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, επί 17 μήνες ελάμβανε έξοδα παράστασης παράνομα, καθότι συνταξιούχος.

 Ερωτάσθε :

α. Υπάρχει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου επ’ αυτού;

β.  Έγινε ενημέρωση του ασφαλιστικού της φορέα (ΕΦΚΑ) ώστε να υπάρξει η   προβλεπόμενη παρακράτηση του 30%;

γ.  Έχει υποβληθεί φορολογική δήλωση για τα εν λόγω ποσά;

Ο δήμαρχος αρνήθηκε να απαντήσει.

  • Παιδικές Χαρές

Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για το έργο των παιδικών χαρών.

Η ένταξη στο πρόγραμμα Φιλόδημος από αυτά που γνωρίζουμε, αφορούσε την «προμήθεια οργάνων παιδικών χαρών». Εμείς όμως βλέπουμε ότι εκτελείτε το έργο κατασκευής των παιδικών χαρών, χωρίς όμως να έχουν όργανα.

Εάν δαπανάτε τα χρήματα για τα όργανα των παιδικών χαρών, στην κατασκευή, αυτό σημαίνει ότι, ή θα έχουμε παιδικές χαρές χωρίς όργανα, ή  θα χρειασθούμε τουλάχιστον 100.000 ευρώ επιπλέον, για την αγορά των οργάνων και την πλήρη αποπεράτωση των παιδικών χαρών.

Το έργο έχει καθυστερήσει επί μακρόν. Παρακαλούμε λοιπόν να μας ενημερώσετε για το τι ακριβώς συμβαίνει και πότε υπολογίζετε να αποδοθούν στους μικρούς μας δημότες οι παιδικές χαρές ;

Ο δήμαρχος αρνήθηκε να απαντήσει.

Με την ευκαιρία θέλουμε να δηλώσουμε την απογοήτευσή μας για την απόφαση του δήμαρχου να ματαιώσει και να απεντάξει από το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου το έργο του κολυμβητηρίου στο Μεσολόγγι.

Από το 2019 μας διαβεβαίωνε ότι το έργο θα γίνει και μάλιστα θα είναι ενεργειακά αυτόνομο. Χθες ακούσαμε ότι δεν θα γίνει διότι και άλλοι δήμοι έκλεισαν κολυμβητήρια λόγω ενεργειακού κόστους !

Το ποσό των 650.000 που υπήρχε για τον σκοπό αυτό στον αντίστοιχο κωδικό, θα χρησιμοποιηθεί για να χρηματοδοτηθούν οι πέργκολες της πλατείας και διάφορα έργα οδοποιίας στον αστικό ιστό.  Δηλαδή θα βουλώσει προεκλογικά  λακκούβες, κάτι που  δεν έκανε τα 4 προηγούμενα χρόνια ! 

Δημοτική παράταξη «Συμμαχία για το μέλλον»

Μεσολόγγι 28/3/2023

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *