Κατηγορίες

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 197ης Επετείου της ηρωικής Εξόδου του Μεσολογγίου.

Πλούσιες και πολυθεματικές εκδηλώσεις μυούν ντόπιους και επισκέπτες στο υπερβατικό και συνταρακτικό γεγονός της «Εξόδου» προσελκύοντας πλήθος κόσμου και κοινό όλων των ηλικιών.

Ειδικότερα σήμερα, ημέρα Τετάρτη 29 Μαρτίου και ώρα 8:00 μ.μ. στο κτίριο Χρυσόγελου στο Μεσολόγγι θα λάβει χώρα Αφιέρωμα στις Ηρωίδες του Μεσολογγίου, «Θαυμάζω τες Γυναίκες μας και στ’ όνομα τους μνέω» Δ. Σολωμός. Μια εκδήλωση που συνδιοργανώνει ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου με το Πνευματικό του Κέντρο και επιμελείται η Δρ. Ελένη Καρανικόλα – Τσουβέλα. Στην εκδήλωση συμμετέχουν ο Γιάννης Πανουκλιάς, το Εργαστήρι Συλλογικής Αφήγησης Μεσολογγίου και το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Μεσολογγίου (ΣΔΕ).

Την Πέμπτη 30 Μαρτίου και ώρα 7:00 μ.μ. εγκαινιάζεται η Έκθεση ιστορικών κειμηλίων  «200 χρόνια από το θάνατο του Μάρκου Μπότσαρη» που συνδιοργανώνει ο Όμιλος Φίλων Ιστορικής Φορεσιάς και Οπλισμού «Ο Λιάρος», ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και το Πνευματικό Κέντρο Δήμου. Η έκθεση θα φιλοξενείται στο χώρο Ομίλου Φίλων Ιστορικής Φορεσιάς και Οπλισμού «Ο Λιάρος» από τις 30 Μαρτίου έως 8 Απριλίου 2023.

Ενώ την Παρασκευή 31 Μαρτίου και ώρα 9:30 μ.μ. στο Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης – Πινακοθήκη, πλατεία Μάρκου Μπότσαρη, θα λάβει χώρα ο 5ος Μαραθώνιος Ανάγνωσης για το Μεσολόγγι στα χρόνια της Επανάστασης. Μια πολύ όμορφη εκδήλωση που επιμελήθηκαν και συνδιοργανώνουν ο Σύλλογος Φίλων Βαλβείου Βιλιοθήκης, ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *