Κατηγορίες

Ο διεθνής φλαουτίστας Στάθης Καραπάνος και η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο Μεσολόγγι

Στο Μεσολόγγι ο διεθνής φλαουτίστας Στάθης Καραπάνος με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών για τον εορτασμό της επετείου της Εξόδου

Σάββατο 1 Απριλίου 2023, ώρα 20:30

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 197ης επετείου της ηρωικής Εξόδου του Μεσολογγίου, ο βραβευμένος διεθνής φλαουτίστας Στάθης Καραπάνος συμπράττει με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, το Σάββατο 1 Απριλίου.

Για την εμφάνισή της στο Μεσολόγγι η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών προγραμματίζει να παρουσιάσει στο φιλόμουσο κοινό της πόλης δύο σπουδαία έργα του συμφωνικού ρεπερτορίου. Αρχικά, ο Στάθης Καραπάνος θα ερμηνεύσει την περίφημη Σουίτα από το μπαλέτο «Ζορμπάς» του Μίκη Θεοδωράκη, ένα έργο που συμπυκνώνει όλη τη γοητεία του μυθιστορήματος του Καζαντζάκη και του ομώνυμου ήρωα, ενός πραγματικά «αρχετυπικού» Έλληνα.

Στη συνέχεια η ΚΟΑ θα παρουσιάσει την Πέμπτη Συμφωνία του Μπετόβεν, ένα έργο που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις: ως μία αγωνιώδης πορεία από το σκοτάδι προς το φως, είναι ένα από τα κορυφαία μουσικά επιτεύγματα όλων των εποχών, σημείο αναφοράς για τους λάτρεις της λόγιας ευρωπαϊκής μουσικής.
Της Ορχήστρας ηγείται ο έμπειρος αρχιμουσικός Ηλίας Βουδούρης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *