Κατηγορίες

«Παρατράγουδα» στην εκδήλωση Περιστερίου από την Ένωση Αιτ/νων προς τα χορευτικά τμήματα από το Μεσολόγγι

Το Χορευτικό Τμήμα του Συλλόγου μας –Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος “Το Αιτωλικό”– στις 26 Μαρτίου παρευρέθηκε και συμμετείχε στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από την Ενωση Αιτωλοακαρνανων Περιστερίου, στα πλαίσια των Εορτών Εξόδου 2023 στην κεντρική πλατεία Περιστερίου Αττικής.

Μετά λύπη μας αναφέρουμε ότι δυστυχώς ήταν μία εκδήλωση άκρως ανοργάνωτη, η φιλοξενία από την Ενωση Αιτ/νων Περιστερίου δεν ήταν αυτή για την οποία είχαμε πληροφορηθεί κατά το κάλεσμα και η συμπεριφορά του Προέδρου της Ενωσης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αλλά και μετέπειτα σε σχετικές δημόσιες αναρτήσεις ήταν απαράδεκτη. Και τα ανωτέρω τα αναφέρουμε κυρίως γιατί ο Πρόεδρος της Ενωσης προσέβαλε δημόσια, μέλη του Χορευτικού μας Τμήματος και κατ’ επέκταση και το Σύλλογο μας.

Σχετικά με την εκδήλωση, κατόπιν της επιμνημόσυνης δέησης που πραγματοποιήθηκε και της κατάθεσης των στεφάνων, έγινε μία πομπή με επικίνδυνες προδιαγραφές, καθότι δεν υπήρχε αστυνόμευση και η πομπή έγινε συγχρόνως με την κίνηση των αυτοκινήτων, καθώς επίσης το Χορευτικο μας τμήμα (όπως επίσης και των Συλλόγων Σταμνάς και Ευηνοχωρίου) είχαν καλεστεί και προετοιμαστεί για να παρουσιάσουν χορούς από την περιοχή μας, πράγμα που δεν έγινε ποτέ, παρ’ όλο το χρόνο προετοιμασίας που είχαν αφιερώσει οι συμμετέχοντες. Σχετικά με την μετέπειτα φιλοξενία σε γεύμα που υπήρχε στο πρόγραμμα, όχι μόνο επίσης δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, αλλά ούτε καν νερό δεν προσφέρθηκε στους συμμετέχοντες.

Λυπούμαστε πολύ για αυτή την εξέλιξη, αλλά παρ’ όλα αυτά δε μετανιώνουμε που ο Σύλλογός μας εκπροσώπησε το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου για ακόμη μία φορά και ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα αυτό. Θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε ανιδιοτελώς στην τοπική κοινωνία και να προβάλλουμε τον τόπο μας, όπως κάνουμε τα τελευταία 40 χρόνια από την ίδρυση του Συλλόγου μας (1982).

Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος “Το Αιτωλικό”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *