Κατηγορίες

Επιστολή από τον Φορέα Ελεύθερων Πολιτών Ανάπτυξης προς Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Χαρδαλιά για το 2/39 Σ.Π.

Προς: κύριο Νίκο Χαρδαλιά

Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας

Αθήνα

Κοινοποίηση: Γραφείο κ. Πρωθυπουργού

Κύριε Υφυπουργέ

Στην Ι.Π. Μεσολογγίου εδρεύει το ιστορικό 2/39 Σ.Π. το οποίο τα τελευταία χρόνια, στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης βρίσκεται σε απραξία.

Αυτό αποτελεί πλήγμα στην ιερότητα και το ιστορικό μέγεθος της πόλης μας ενώ παράλληλα είχε και μεγάλες δυσμενείς επιπτώσεις στην οικονομική ζωή της. Πρέπει να τονισθεί και είναι γνωστό ότι υπάρχουν μεγάλες και κατάλληλες κτηριακές εγκαταστάσεις πλησίον της πόλης καθώς και μεγάλες οικοπεδικές εκτάσεις.

Τελευταία πληροφορηθήκαμε την επαναλειτουργία Κέντρων Νεοσυλλέκτων σε διάφορες πόλεις και μεταξύ αυτών και στην πόλη μας. Μάλιστα υπήρξε και η αξιόπιστη πληροφορία ότι τον Ιούνιο του 2023 θα παρουσιαζόταν οι πρώτοι νεοσύλλεκτοι. Δυστυχώς διαψευστήκαμε. Γι’ αυτό παρακαλούμε ώστε με την άμεση παρέμβασή Σας να αξιοποιηθούν οι μεγάλες εγκαταστάσεις του στρατοπέδου είτε με τη λειτουργία Κέντρου Εκπαίδευσης, είτε με την μεταφορά μιας στρατιωτικής σχολής υπαξιωματικών ή άλλων ειδικοτήτων που υπάρχουν στις ένοπλες δυνάμεις.

Είναι χρέος της πολιτείας να τιμήσει την πόλη των Ελευθέρων Πολιορκημένων που η προαποφασισμένη ομόφωνη απόφαση εθελούσιας θυσίας αποτελεί μοναδικό παράδειγμα στην παγκόσμια ιστορία, όπως ανέφερε και ο Πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στο Κογκρέσο της Αμερικής και έτσι έχει καταστεί Παγκόσμιο Σύμβολο Ελευθερίας.

Ελπίζουμε ότι με σεβασμό στην ιστορία και τη μεγάλη προσφορά αυτής της Ιερής Πόλης του Έθνους, με παρέμβασή Σας, θα έχουμε σύντομα ευχάριστα νέα.

Τέλος σας υποβάλλουμε πρόσκληση όπως επισκεφθείτε την ιστορική πόλη μας στο άμεσο μέλλον.

Ι.Π. Μεσολογγίου 3/4/2023

Με τιμή

Η Διοικούσα Επιτροπή

Φλώρος Λάμπρος, τηλ. 6979713044

Κατσαβός Σταμάτης, τηλ. 6944686250

Σιάμος Κώστας, τηλ. 6953064016

e-mail: [email protected]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *