Κατηγορίες

Για το «τεράστιο» ποσό των 8.800 € δεν μεταφέρει τα εργαστήρια στο Μεσολόγγι το Πανεπιστήμιο Πατρών

Το δυσθεώρητο… ποσό των 8.800 ευρώ αναζητά το Πανεπιστήμιο Πατρών εδώ και εννέα μήνες προκειμένου να μεταφέρει τα εργαστήρια Υδροπονίας και Αεροπονίας, του Τμήματος Γεωπονίας από την Αμαλιάδα στο Μεσολόγγι.

Τον περασμένο Ιούλιο με το Προεδρικό Διάταγμα για την αναδιάρθρωση του Πανεπιστημίου Πατρών το Τμήμα Γεωπονίας με έδρα την Αμαλιάδα και δύο ακόμη Τμήματα στο Μεσολόγγι (Φυτικής Παραγωγής και Βιοσυστημάτων – Γεωργικής Μηχανικής) συγχωνεύτηκαν προκειμένου, να λειτουργήσει στο Μεσολόγγι ένα νέο Τμήμα Γεωπονίας απορροφώντας προσωπικό και υποδομές από τα τρία τμήματα που συγχωνεύτηκαν.

Εννέα μήνες μετά όμως τα Εργαστήρια του Τμήματος στην Αμαλιάδα δεν έχουν μεταφερθεί στο Μεσολόγγι, καθώς από ό,τι φαίνεται το Πανεπιστήμιο αδυνατεί ή δεν θέλει να διαθέσει τα 8.800 ευρώ που απαιτούνται για τη μεταφορά του εξοπλισμού από την Αμαλιάδα στο Μεσολόγγι. Μάλιστα το Πανεπιστήμιο φαίνεται πως απευθύνθηκε και στο Δήμο Μεσολογγίου, προκειμένου ο Δήμος να αναλάβει το κόστος. Ωστόσο ούτε μέσω του Δήμου βρέθηκε λύση…

Το συγκεκριμένο πρόβλημα επιβεβαιώνεται και μέσα από την πρόσφατη συνάντηση που είχαν παράγοντες του Μεσολογγίου με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Χρ. Μπούρα, ενώ έρχεται στη δημοσιότητα από την ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης “Συμμαχία για το Μέλλον” και του επικεφαλής της Π. Σκαρμούτσου, που συμμετείχε στη συνάντηση αυτή.

Το παράδοξο είναι ότι μιλάμε για ένα ευτελές ποσό για τα δεδομένα ενός Πανεπιστημίου με το μέγεθος του Πανεπιστημίου Πατρών. Τα προηγούμενα χρόνια ενόψει τις αναδιάρθρωσης του “χάρτη” του Πανεπιστημίου ο Πρύτανης επαναλάμβανε διαρκώς ότι το Πανεπιστήμιο Πατρών την προηγούμενη δεκαετία έφερε στην τοπική οικονομία ένα δισεκατομμύριο ευρώ! Τώρα όμως δεν μπορεί να βρει 8.800 ευρώ; Ή μήπως δεν θέλει;

.agrinioulture.gr

.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *