Κατηγορίες

Η εφημερίδα Καθημερινή τσακίζει την κυβέρνηση για τα έργα στο Ελληνικό

«Σύννεφα» πάνω από την επένδυση στο Ελληνικό βλέπει η «Καθημερινή», τόσο σε σχέση με το κόστος και τα χρονοδιαγράμματα, όσο και με τις διαμαρτυρίες των πελατών – αγοραστών, μόλις μία μέρα μετά την επίσκεψη του υπουργού Ανάπτυξης και Ενεδύσεων, Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος προσπάθησε να μεταδώσει «πανηγυρικό» κλίμα.

Αν και ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development λέει στην εφημερίδα ότι «στόχος μας είναι να παραδώσουμε προς χρήση τα εν λόγω έργα έως τις αρχές του 2026», ωστόσο, ο ίδιος προσθέτει, πως «έχουν έρθει εις γνώσιν μας τα παράπονα των κατασκευαστικών εταιρειών για τις καθυστερήσεις στην ανάθεση ορισμένων συμβάσεων».

«Έχουν δίκιο σε ορισμένα πράγματα» σημείωσε και πρόσθεσε:

«Για παράδειγμα, στο έργο για τις αθλητικές εγκαταστάσεις έχει υπάρξει χρονοτριβή, διότι θέλαμε να διαπραγματευτούμε με την κυβέρνηση και άλλους φορείς την κατασκευή κάποιων εξ αυτών, σε άλλα σημεία της πόλης, προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερο ανταποδοτικό όφελος για την κοινωνία».

Το δημοσίευμα τονίζει ότι «δεν λείπουν και οι διαμαρτυρίες από κάποιους εκ των αγοραστών των διαμερισμάτων στον πύργο κατοικιών Riviera Tower».

«Τα βασικότερα παράπονα αφορούν τα επιμέρους χαρακτηριστικά των ακινήτων και σχεδιαστικές επιλογές (…)

Πρόσφατα, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση των μελλοντικών ιδιοκτητών, όπου κάποιοι εξ αυτών δεν έμειναν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι.

Αφορμή στάθηκε το γεγονός ότι κλήθηκαν να επιλέξουν μεταξύ δύο επιλογών φινιρίσματος (τελική επιλογή υλικών κτλ.), τη βασική και την πολυτελή, με την αντίστοιχη διαφορά στο κόστος.

Όσοι είχαν επιλέξει αρχικά τη βασική, απογοητεύτηκαν από τη χαμηλή της ποιότητα και την αναβάθμισαν –εκόντες, άκοντες– στην πολυτελή, καθώς σε αντίθετη περίπτωση, το διαμέρισμά τους δεν θα είχε ιδιαίτερη διαφορά από μια τυπική κατασκευή σε άλλες περιοχές της πόλης.

“Αν έβλεπε κανείς την ποιότητα της βασικής επιλογής, θα νόμιζε ότι πρόκειται για μια κατοικία μικρομεσαίας τάξης, τη στιγμή που το κόστος αγοράς είναι τέσσερις-πέντε φορές υψηλότερο”, αναφέρει χαρακτηριστικά εκπρόσωπος ενός εκ των μελλοντικών ιδιοκτητών».

tvxs.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *