Κατηγορίες

5 Απινιδωτές στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου για καρδιακά επεισόδια σε δημόσιους χώρους

Κώστας Λύρος: «Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος για τους εργαζομένους του Δήμου, αλλά και κάθε πολίτη, η ζωή του οποίου ενδέχεται να βρεθεί σε κίνδυνο»

Στα πλαίσια των πρωτοβουλιών προληπτικής ιατρικής ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου προχωρά στην δημιουργία δικτύου απινιδωτών για την θωράκιση των δημοτικών κτιρίων, των δημοσίων χώρων και των πολιτών.

Για το σκοπό αυτό ο Δήμος προέβη στην αγορά πέντε (5) εξωτερικών απινιδωτών για την ενίσχυση των δημοτικών δομών και εθελοντικών οργανώσεων στην αντιμετώπιση αιφνίδιων καρδιακών επεισοδίων, σε δημόσιους χώρους.

Ήδη παραδόθηκε στην Εθελοντική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης Ι.Π. Μεσολογγίου Ε.Ο.Ε.Δ., μια συσκευή Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή, από τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας κο Δημήτριο Μπαλαμπάνη και τον Αντιδήμαρχο Διοικητικού – Οικονομικού κο Νίκο Καραπάνο, για την διαχείριση εκτάκτων αναγκών και την διαφύλαξη της ανθρώπινης ζωής.

Επίσης ενημέρωσαν ότι υπάρχουν διαθέσιμοι απινιδωτές και προγραμματίζεται η τοποθέτησή τους στο Δημαρχιακό κτίριο , στα Δημοτικά καταστήματα των Δ.Ε. Αιτωλικού και Οινιαδών και στην Τοπική Κοινότητα Ευηνοχωρίου. Παράλληλα προγραμματίζεται εκπαίδευση δημοτικών υπαλλήλων και πολιτών, στον τρόπο χρήσης/λειτουργίας τους.

H Εθελοντική Ομάδα Έρευνας Διάσωσης ευχαρίστησε τον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου για την προσφορά του, επισημαίνοντας ότι τέτοιες παρεμβάσεις χρειάζονται να συνεχιστούν με στόχο την εδραίωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Ο Δήμαρχος Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος, ανέφερε σχετικά:

« Ότι στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος για τους εργαζομένους του Δήμου, αλλά και κάθε πολίτη, η ζωή του οποίου ενδέχεται να βρεθεί σε κίνδυνο. Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία, που θωρακίζει κατά το δυνατόν τα δημοτικά κτίρια τους κοινόχρηστους και τους αθλητικούς χώρους απέναντι σε επεισόδια υγείας, που απαιτούν τη χρήση ειδικών εξωτερικών αυτόματων συσκευών απινιδωτών. Υποχρέωσή μας είναι η συνέχιση της προσπάθειας για τοποθέτηση απινιδωτών σε όσους το δυνατόν περισσότερους δημόσιους χώρους».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *