Κατηγορίες

Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου: Καθαρισμός οικοπέδων εντός οικισμών από ξερά χόρτα και εύφλεκτα υλικά

Εν όψει της αντιπυρικής περιόδου από 1η Μάιου έως 31 Οκτωβρίου οφείλουν οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μ. από τα όρια τους, να προβούν στην αποψίλωση αυτών από ξερά χόρτα και στην απομάκρυνση τους.

Επίσης να προβούν σε ανάλογο καθαρισμό και απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων εύφλεκτων υλικών και αντικειμένων προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς.

Σε αντίθετη περίπτωση ο Δήμος προβαίνει στον αυτεπάγγελτο καθαρισμό και συνέχεια βεβαιώνει σε βάρος των ιδιοκτήτων, νομέων και επικαρπωτών που δεν συμμορφωθήκαν τη δαπάνη καθαρισμού των οικοπέδων τους. Ενημερώνουμε ότι στην περίπτωση μη συμμόρφωσης επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους 0,50 ευρώ / τετραγωνικό μέτρο βάσει του Ν. 3852/2010 αρθ. 94 παρ.26.

Παρακαλούνται λοιπόν οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές ακινήτων να καθαρίσουν τα οικόπεδα τους για να μην υποστούν τις παραπάνω κυρώσεις.

Ο Δήμος Προσβλέπει στην συνεργασία σας αφού κάθε ολιγωρία αποβαίνει σε βάρος του περιβάλλοντος και της περιουσίας των συνδημοτών σας.

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας

Αντώνης Αλετράς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *