Κατηγορίες

Καταγγελία έφηβων βουλευτών: Μας έκλεισαν τον διάλογο όταν αναφερθήκαμε στον Λιγνάδη (Video)

«Δεν ακουστήκαμε, ο χρόνος ήταν ελάχιστος, η συνομιλία ήταν η μοναδική μας ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις».


Σε μία σοβαρή καταγγελία για λογοκρισία και θέμα έλλειψης Δημοκρατίας από την ελληνική Βουλή, προχώρησαν έφηβοι βουλευτές μιλώντας στην εκπομπή Kontra 24 και την Αναστασία Γιάμαλη.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας προήδρευε στη Βουλή των Εφήβων, σε εξ αποστάσεως συζήτηση αναφορικά με τον ψηφιακό κόσμο. Σύμφωνα με τους έφηβους βουλευτές οι ερωτήσεις και τα θέματα ήταν δοσμένα και ο μόνος χώρος ελεύθερης έκφρασης των εφήβων βουλευτών ήταν ένα chat που λειτουργούσε παράλληλα, υπό την Βουλή των εφήβων και αυτό.

Ο έφηβος βουλευτής Ραφαήλ Διόλαντζης στην ερώτηση που του είχε δοθεί, πέραν αναφορικά με τον ψηφιακό κόσμο, θέλησε να θέσει και άλλα ζητήματα που μαστίζουν την κοινωνία. Ειδικότερα, μίλησε για τις αποφυλακίσεις Λιγνάδη και Κορκονέα, την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, αλλά και το νόμο – έκτρωμα Κεραμέως για την παιδεία.

Ο Ραφαήλ Διόλαντζης είπε χαρακτηριστικά: «Μπορεί να ασχολούμαστε με τον ψηφιακό κόσμο, αλλά βλέπουμε και τα νομοσχέδια εκτρώματα που περνάνε στη Βουλή με την Πανεπιστημιακή Αστυνομία και τις αποφάσεις της ελληνικής Δικαιοσύνης για Λιγνάδη και Κορκονέα και θα έπρεπε η μαθητική κοινότητα να ασχολούμαστε και με αυτά».

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Διόλαντζης πολύ γρήγορα στο chat όπου οι έφηβοι βουλευτές μπορούσαν να εκφράσουν τη γνώμη τους υπήρξε σωρεία θετικών αντιδράσεων και μεγάλης υποστήριξης για το γεγονός ότι «ξέφυγε» από το καλούπι που του είχαν επιβάλλει.

Όπως λοιπόν κατήγγειλαν οι έφηβοι βουλευτές στο chat αμέσως μετά το κύμα υποστήριξης έπεσε… «μαύρο». Μάλιστα, όπως αποκάλυψε η δημοσιογράφος, όταν οι έφηβοι βουλευτές όταν κατάλαβαν ότι δεν μπορούσαν να σχολιάσουν και να στείλουν άλλα μηνύματα, διαμαρτυρήθηκαν και έβαζαν στην κάμερά τους χαρτιά που έγραφαν «δεν είναι δημοκρατία», «είναι λογοκρισία».

«Δεν έχω ξαναδεί σε κοινοβουλευτική συνεδρίαση ο πρόεδρος να μιλά περισσότερο από τον βουλευτή», σχολίασε με πικρία ο Δ. Μυρογιάννης, μέλος της Βουλής των Εφήβων και συμπλήρωσε: «Δεν ακουστήκαμε, ο χρόνος ήταν ελάχιστος, η συνομιλία ήταν η μοναδική μας ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *