Κατηγορίες

Αισχροκέρδεια και παραπλάνηση για το «ελληνικό» γάλα καταγγέλλει ο πρόεδρος εργαζομένων καταναλωτών

«Η Ελλάδα παράγει το 35% του γάλακτος που χρειάζεται για κατανάλωση… Γιατί λένε όλες οι συσκευασίες ότι το γάλα είναι “ελληνικό” ενώ παράγουμε μόνο το 35% και γνωρίζουμε ότι το υπόλοιπο είναι εισαγόμενο (είτε ως συμπύκνωμα είτε ως σκόνη);».

Πρακτικές αισχροκέρδειας και παραπλάνησης των καταναλωτών από τη βιομηχανία γαλακτοκομικών και ειδικότερα της παραγωγής γάλακτος κατήγγειλε ο πρόεδρος της Ένωσης Εργαζόμενων Καταναλωτών Ελλάδας, Απόστολος Ραυτόπουλος, μιλώντας στo Open, ρίχνοντας τα βέλη του προς την κυβέρνηση για τον αφανισμό του πρωτογενούς τομέα. «Στην Ελλάδα στους κτηνοτρόφους παραγωγούς αγελαδινού γάλακτος, το λίτρο τους στοιχίζει 0,50 ευρώ και οι βιομήχανοι το αγοράζουν 0,49 ευρώ… και δεν βάζω μέσα εργατικά, ζημιές, κτηνιατρικά, κτλ., μιλάμε μόνο για τη διατροφή».

Αυτή την στιγμή, «η Ελλάδα παράγει το 35% του γάλακτος που χρειάζεται για κατανάλωση… Γιατί λένε όλες οι συσκευασίες ότι το γάλα είναι “ελληνικό” ενώ παράγουμε μόνο το 35% και γνωρίζουμε ότι το υπόλοιπο είναι εισαγόμενο (είτε ως συμπύκνωμα είτε ως σκόνη);» διερωτήθηκε, συμπεραίνοντας πως «είναι θέμα ελέγχου, γιατί δεν αναγράφεται ότι δεν είναι γάλα ελληνικό; Είναι κατά 35% ελληνικό, το έχουμε πει από την πρώτη στιγμή… Τι πετυχαίνει η κυβέρνηση; Να αφανίσει τον πρωτογενή τομέα, όταν στοιχίζει το λίτρο γάλα στον κτηνοτρόφο 0,50 ευρώ. Και το πουλάει με φύρα».

Μάλιστα, υπέδειξε παραπλάνηση του καταναλωτή για τα γάλατα που περιλαμβάνονται στο καλάθι, τονίζοντας ότι το γάλα «σίγουρα δεν είναι ελληνικό, είναι κατά 35% ελληνικό».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *