Κατηγορίες

Θάλεια Ματίκα: Ας τελειώσει το πρότυπο της τέλειας μητέρας, συζύγου, νοικοκυράς, sex symbol

«Δεν θέλω να θεωρείται θέσφατο για ένα κορίτσι μεγαλώνοντας ότι αυτό είναι μια υποχρέωση στη ζωή της. Τόσο απλά».

Για τους πολλαπλούς ρόλους που για την κοινωνία «οφείλει» να υπηρετεί μια γυναίκα μίλησε η ηθοποιός Θάλεια Ματίκα.

Η γνωστή ηθοποιός θέλησε να διευκρινίσει παλαιότερες δηλώσεις της που είχαν προκαλέσει αντιδράσεις επειδή έθεταν υπό αμφισβήτηση τους αυστηρά καθορισμένους έμφυλους ρόλους που ακόμη κι εν έτει 2023 για κάποιους συνιστούν νόρμες που υπαγορεύουν και καθορίζουν τις ασχολίες και τις υποχρεώσεις των γυναικών.

Τότε, κάποιοι είχαν… ενοχληθεί επειδή η ίδια είχε δηλώσει πως δεν θέλει να ασχολείται με οικιακές δουλειές, καθώς όπως είχε εξηγήσει, «είναι επαγγελματικός προσανατολισμός. Δεν διάλεξα αυτόν τον επαγγελματικό προσανατολισμό, γι’ αυτό και πληρώνονται. Η μητέρα μου ως δικηγόρος έκανε και τις δουλειές του σπιτιού και το έβλεπα αυτή την εικόνα, να γίνεται χίλια κομμάτια, είχα σκεφτεί ότι η γυναίκα δεν είναι φτιαγμένη γι’ αυτό. Όταν έχει μια άλλη ιδιότητα που τής απορροφά μεγάλο μέρος της ημέρας, δεν είναι υποχρεωμένη να συμμετέχει και σε αυτό».

Χθες, μιλώντας στην ΕΡΤ, η Θάλεια Ματίκα διευκρίνισε πως «ήθελα να πω ότι όταν μία γυναίκα επαγγελματίας δίνει μια συνέντευξη, θεωρείται πολύ δεδομένη μια τέτοια ερώτηση σε σχέση με έναν άνδρα και το τι θα πει μια γυναίκα έχει μεγαλύτερο ειδικό βάρος από το τι θα πει ένας άνδρας. Αυτό που ήθελα στο τέλος της ημέρας ήταν να μιλήσω για τη χειραφέτηση της γυναίκας και μόνο. Αυτό το πρότυπο της τέλειας μητέρας, συζύγου, νοικοκυράς, sex symbol, ατσαλάκωτης super woman, ας τελειώσει κάποια στιγμή. Ας μοιραστούμε τους ρόλους όπως πρέπει και ας βρει η γυναίκα έστω στη Δύση, γιατί στον υπόλοιπο κόσμο δεν θέλω να συζητήσω τι συμβαίνει, ας προσπαθήσουμε να οδηγηθούμε προς την ισοτιμία».

«Δεν θέλω να θεωρείται θέσφατο για ένα κορίτσι μεγαλώνοντας ότι αυτό είναι μια υποχρέωση στη ζωή της. Τόσο απλά. Και ας μην κάνει άλλη δουλειά. Ισότιμα μέσα σε ένα σπίτι, έχουν κάποιες υποχρεώσεις αυτοί που ζουν μέσα σε ένα σπίτι, ανεξαρτήτως φύλου. Αυτή είναι η γνώμη μου. Τόσο απλά, 2023», δήλωσε στη συνέχεια.

Πηγή: www.rosa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *