Κατηγορίες

ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΣΤΟ ΝΕΟΧΩΡΙ (φωτο)

Κάθε προσδοκία ξεπέρασε η χθεσινή συγκέντρωση – ομιλία του Υποψήφιου Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Γρηγόρη Θεοδωράκη , στο Δημοτικό Κατάστημα Οινιάδων, στο Νεοχώρι. Ο κόσμος γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα ενώ αρκετός κόσμος παρέμεινε όρθιος καθόλη τη διάρκεια της ομιλίας.

Ο Γρ. Θεοδωράκης σχολίασε το γεγονός αναφέροντας πως «είναι μια συγκέντρωση που αποδεικνύει τη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, που αποδεικνύει  ότι κάθε μέρα που περνάει ο στόχος για πρωτιά στις επόμενες εκλογές και σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης  έρχεται όλο και πιο κοντά».

Σε ένα ιδιαίτερα ενθουσιώδες κλίμα, ο κ.Θεοδωράκης αναφέρθηκε στους ιδιαίτερους δεσμούς που τον συνδέουν με τις Οινιάδες καθώς, όπως είπε, είχε και ο ίδιος συγγενείς εκεί και έχει περάσει στο Νεοχώρι και στο Λούρο  κάποια από τα καλύτερα καλοκαίρια της ζωής του. «Νιώθω πραγματικά ότι βρίσκομαι στο σπίτι μου και γι΄ αυτό σας ευχαριστώ διπλά για την τιμή που μου κάνατε σήμερα» τόνισε.

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση σχολίασε: «Αυτοί που χρεωκόπησαν τη χώρα, αυτοί που εφάρμοσαν τις πιο εξουθενωτικές για τη χώρα πολιτικές, αυτοί που μας παρέδωσαν άδεια ταμεία τόλμησαν να κατηγορήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ που έσωσε τη χώρα από την καταστροφή».

Έκανε εκτενή παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα  τοπικά συγκριτικά πλεονεκτήματα παρουσιάζοντας τους βασικούς πυλώνες που πρέπει να στηριχθεί η ανάπτυξη της περιοχής.

«Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στοχεύει στη δημιουργία ενός νέου παραγωγικού μοντέλου για τη χώρα με ταυτόχρονη αποκατάσταση της έννοιας του δικαίου σε κάθε έκφανση της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας. Δικαιοσύνη παντού, με άλλα λόγια. Αυτό είναι το μότο μας» τόνισε και συνέχισε λέγοντας:

Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

  • αύξηση του κατώτατου μισθού στα 880 ευρώ,
  • ρύθμιση του χρέους σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορίες
  • προστασία της πρώτης κατοικίας
  • αναστολή πλειστηριασμών μέχρι να μπει σε εφαρμογή το ολιστικό σχέδιο για τα τραπεζικά χρέη
  • μείωση του ΦΠΑ και ΕΦΚ σε τρόφιμα και καύσιμα αντίστοιχα, φορολόγηση των υπερκερδών εταιριών ενέργειας
  • επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων
  • κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη,
  •  ενίσχυση του ΕΣΥ και του προσωπικού του,
  • μέτρα για την αποκατάσταση της διαφάνειας και της λειτουργίας του κοινοβουλίου.

Και προφανώς η επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ αποτελεί πυλώνα του προγράμματος μας και δεν είναι μόνο θέμα ιδεολογικό και στρατηγικό είναι και άμεσα πρακτικό: διότι χωρίς την επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ δεν είναι εφικτός ο μεσοπρόθεσμος έλεγχος των τιμών στην αγορά ενέργειας.

Μετά την ομιλία ο Θεοδωράκης συνοδευόμενος από πλήθος φίλων  έκανε περιοδεία στα καφέ και εστιατόρια του Νεοχωρίου, όπου συνάντησε εξίσου θερμό κλίμα. 

Αποσπάσματα από την ομιλία του Γρηγόρη Θεοδωράκη εδώ:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *