Κατηγορίες

Ο απερχόμενος Πρωθυπουργός μπροστά στο κίνημα «Δικαιοσύνη και Αποκατάσταση» Ι.Π. Μεσολογγίου

Σίγουρα αισθάνεται όμορφα ένας πρωθυπουργός όταν εγκαινιάζει έργα πολιτισμού και άλλα, ιδιαίτερα σε προεκλογικές περιόδους,  όπως καλή ώρα θα συμβεί αύριο εδώ με τα εγκαίνια του Αρχαιολογικού Μουσείου της πόλης από τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Ταυτόχρονα,ο ίδιος θα έχει την ευκαιρία να «συναντηθεί» με τη σημερινή ζωντανή συνείδηση της Ιερής Πόλης, όπως την έχει αποκρυσταλλώσει, εν πολλοίς, και την εκφράζει με το δικό του χαρακτηριστικό τρόπο, στο δικό του επίπεδο, ο «Φορέας Ελεύθερων Πολιτών – Κίνημα Πολιτών» Ι.Π.Μεσολογγίου. 

Πρόκειται για ένα ακόμη λαμπρό δείγμα, μια ακόμη εξαιρετική «στιγμή» πνευματικής διαύγειας, ενεργού μνήμης και ηθικής εγρήγορσης ανθρώπων-φορέων βαριάς ιστορικής κληρονομιάς κι ενός σημαντικού πολιτισμού μιας ζωντανής, αν και πανταχόθεν βαλλόμενης, κοινωνίας. Διαπνεόμενων επίσης από την αίσθηση του δικαίου, του αληθινού και του ωραίου. 

Το ευρύτερο κίνημα για «Δικαιοσύνη και Αποκατάσταση» του Δήμου μας ίσως δεν θα μπορούσε σε μια τέτοια «συνάντηση» να επιδείξει την ίδια ευγένεια, διακριτικότητα και σεβασμό που επιβάλλουν οι κανόνες της φιλοξενίας, της ευπρέπειας και η μακρά παράδοση πολιτισμού του τόπου αυτού. Κι αυτό γιατί άλλα είναι τα πραγματικά συναισθήματα, ελεγχόμενα βεβαίως, όταν εδώ, στον δήμο μας και σε βάρος του,  έχουν συμβεί όλα αυτά τα πρωτοφανή, απίστευτα  και αδιανόητα, όπως ακριβώς τα περιγράφει στην επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό ο Φορέας Πολιτών. Αληθινά, αδιάψευστα, αδιαμφισβήτητα, καταστροφικά, εγκληματικά γεγονότα, τραγικές συνέπειες πολιτικών χωρίς αρχές, πέρα από το δίκαιο και τους νόμους, γραφτούς και άγραφους, που αφορούν την ακεραιότητα, την ίδια την υπόσταση, την ύπαρξη και την οντότητα, το παρόν και το μέλλον της Ιερής Πόλης και του Δήμου μας. 

Ας μην επαναλάβουμε και εμπλουτίσουμε εδώ τον ήδη αρκετά ικανοποιητικό κατάλογο των αναφερομένων στη συγκεκριμένη ανοικτή επιστολή, που έχει απόλυτη εγκυρότητα και αξιοπιστία και, ως εκ τούτου, καθίσταται βαρυσήμαντη.   Είναι ζήτημα αξιοπρέπειας, ευθύνης, σοβαρότητας ο κ. Μητσοτάκης, από όποια θέση κι αν βρεθεί προσεχώς, οι τοπικοί βουλευτές του κόμματός του και οι δημοτικοί «σταθμάρχες» τους να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και του επιβεβλημένου ηθικού χρέους απέναντι στην πόλη της θυσίας, την Ιερή Πόλη της Ελευθερίας και πρωτεύουσα της Αιτωλοακαρνανίας. Να κάνουν, επιτέλους, αυτό που πρέπει: να πρωτοστατήσουν στην άρση των αδικιών και στην έμπρακτη αποκατάσταση, όπως ακριβώς δικαιούται και αξίζει ο Δήμος Ι.Π.Μεσολογγίου. Και ο ίδιος ο απερχόμενος πρωθυπουργός προσωπικά  και η κομματική «παρέα» του έχουν προκαλέσει διαχρονικά συστηματικούς βιασμούς και κακοποιήσεις, ανυπολόγιστες ζημιές, ανήκεστες βλάβες, διαμελισμούς, ακρωτηριασμούς και βαριά τραύματα κι έχουν αφήσει βαθιές χαίνουσες πληγές στο σώμα της Ι.Π.Μεσολογγίου. 

Για να δούμε, τους έχει απομείνει καμιά ευαισθησία, κάποια έστω αίσθηση ευθύνης και σοβαρότητας, τίποτα ιερό και όσιο μέσα τους. Πολλοί φοβόμαστε, πάντως, πως ούτε καν υποκριτικά λόγια θα ακούσουμε σε σχέση με τα προαναφερόμενα από τα πρωθυπουργικά χείλη αύριο. Ένα τίποτα! Μακάρι να διαψευστούμε!

Βασίλης Μπρούμας

Δημοτική παράταξη ΑΝ.ΤΑ.ΜΑ. 

Επικεφαλής υποψήφιος Δήμαρχος Ι.Π.Μεσολογγίου

Παναγιώτης Κατσούλης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *