Κατηγορίες

Ολοκλήρωσε την επίσκεψη του στο Μεσολόγγι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Στο Μεσολόγγι βρέθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στα πλαίσια περιοδείας του σε Ναύπακτο, Μεσολόγγι και Αγρίνιο.

Αρχικά οργανώθηκε υποδοχή στον Πρωθυπουργό στο κέντρο του Μεσολογγίου. Εκεί είχε την ευκαιρία να μιλήσει με κατοίκους, επαγγελματίες και να φωτογραφηθεί με νέους, ενώ έκανε έναν σύντομο χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους. Την προσφώνηση έκανε ο δήμαρχος Κ. Λύρος.

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης, βρέθηκε στο Ξενοκράτειο Αρχαιολογικό Μουσείο, όπου παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και του Περιφερειάρχη κ. Φαρμάκη, πραγματοποιήθηκε η τελετή εγκαινίων του χώρου.

Να θυμίσουμε ότι το Ξενοκράτειο Αρχαιολογικό Μουσείο άνοιξε τις πύλες του για το κοινό στις 18 Δεκεμβρίου 2021 ενώ οι εργασίες αποκατάστασης του κτιρίου ξεκίνησαν το 2014 και ολοκληρώθηκαν το 2020 (διαβάστε εδώ)

Η αποκατάσταση του κτηρίου, κηρυγμένου μνημείου, υλοποιήθηκε από την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Νοτίου Ιονίου, ενώ και η δημιουργία του Μουσείου και η οργάνωση της μόνιμης έκθεσής του από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας.

Η Πράξη υλοποιήθηκε μέσω του Ε.Π. Δυτική Ελλάδα 2014-2020 – Δράσεις Ο.Χ.Ε. Μεσολογγίου – Αιτωλικού και συγχρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, με προϋπολογισμό 2.257.950,96 €. Η διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου και ο εξωτερικός φωτισμός του κτηρίου χρηματοδοτήθηκαν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και υλοποιήθηκε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο «Ξενοκράτειο» αποτελεί κόσμημα για το Μεσολόγγι και αποτελεί ένα από τα κυρία σημεία επισκεψιμότητας όσων καταφθάνουν στην πρωτεύουσα της Αιτωλοακαρνανίας.

Φωτογραφίες από την άφιξη του πρωθυπουργού στην πλατεία του Μεσολογγίου:


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *