Κατηγορίες

Συμμετοχή της Ομάδας STEAM “ΕΧΕ” στο 12ο Πανελλήνιο μαθητικό φεστιβάλ ψηφιακής δημιουργίας

Συμμετοχή της Ομάδας STEAM “ΕΧΕ” στο 12ο Πανελλήνιο μαθητικό φεστιβάλ ψηφιακής δημιουργίας που διοργανώθηκε από το ΠΕΚΕΣ (Περιφερειακό επιμορφωτικό κέντρο Δυτικής Ελλαδας).

Οι μαθητές δημιούργησαν μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα Androit ή τάμπλετ που αφορά την διαχείριση του κινδύνου από τις φυσικές αλλά και τεχνολογικές καταστροφές.

Η εφαρμογή αυτή αφορά τον κάθε πολίτη και προσφέρει από την μία μεριά γνώσεις που πρέπει να έχει ο καθένας και τις ενέργειες που πρέπει να κάνει σε περίπτωση εκδήλωσης φυσικών κινδύνων και από την άλλη δίνει τη δυνατότητα με το πάτημα ενός κουμπιού να στείλει μήνυμα σε περίπτωση που αντιμετωπίζει τον κίνδυνο, στην πολιτική προστασία με την ακριβή θέση του (γεωγραφικές συντεταγμένες) και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται έτσι ώστε ο αρμόδιος φορέας να επέμβει εγκαίρως.

Οι μαθητές επισκέφτηκαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεσολογγίου , όπου παρουσίασαν την εφαρμογή τους και πήραν χρήσιμες πληροφορίες από τον υποδιοικητή τον Πυροσβεστικού σώματος κ. Γκαναβία για περαιτέρω βελτίωση της εφαρμογής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *