Κατηγορίες

Τέμπη: Πορεία κατά της υποψηφιότητας Καραμανλή από τους συγγενείς των θυμάτων

Ο Σύλλογος Πληγέντων θα πραγματοποιήσει πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους των Σερρών για την «απαράδεκτη υποψηφιότητα του Κ. Καραμανλή».

Να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη, ζητούν οι συγγενείς των θυμάτων, οι οποίοι προχώρησαν στην ίδρυση του Συλλόγου «Τέμπη 2023»

Όπως ανακοίνωσαν σε εκδήλωση που φιλοξενήθηκε χθες στο δημαρχείο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, βασικοί στόχοι της δημιουργίας του συλλόγου είναι να αποδοθούν ευθύνες και να τιμωρηθούν όσοι πραγματικά ευθύνονται για «να μην επιτρέψουμε να συμβεί ποτέ ξανά τέτοιο έγκλημα».

Οι πρωταρχικοί στόχοι του νεότευκτου σωματείου, όπως ανακοινώθηκε, είναι:

-Να αποδοθούν ευθύνες σε όλους όσους είναι υπεύθυνοι ή εγκληματικά ανεύθυνοι για το δυστύχημα και να τιμωρηθούν πραγματικά

-Να μην επιτρέψουμε να συμβεί ποτέ ξανά τέτοιο έγκλημα».

«Δεν ήταν αμέλεια, ήταν έγκλημα. Το κράτος μπορούσε να κάνει τα μέγιστα, δεν έκανε τίποτα», είπε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία της στην εκδήλωση, η πρόεδρος του Συλλόγου Μαρία Καρυστιάνου, μητέρα της 20χρονης Μάρθας, που έχασε τη ζωή της στο δυστύχημα.

Οι συγγενείς των θυμάτων ζητούν το δυστύχημα να θεωρηθεί κακούργημα, να σταματήσει να λειτουργεί ο σιδηρόδρομος, μέχρι να ολοκληρωθούν τα απαραίτητα έργα για την ασφαλή μετακίνηση και η Βουλή που θα προκύψει μετά από τις εκλογές να προχωρήσει στην υλοποίησή τους με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Ακόμη, ζητούν να δοθούν σε σιδηροδρομικούς σταθμούς τα ονόματα των συγγενών τους.

Στις 6 Μαΐου, ο Σύλλογος Πληγέντων θα πραγματοποιήσει ανάλογη εκδήλωση στη Λάρισα, ενώ τις επόμενες ημέρες θα γίνει πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους των Σερρών για την «απαράδεκτη υποψηφιότητα του υποψήφιου βουλευτή στις επόμενος εκλογές Κ. Καραμανλή. Είναι απαράδεκτο, μας εμπαίζουν, μας υποτιμούν, είναι ασέβεια προς τους ανθρώπους μας…».

rosa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *