Κατηγορίες

Δήλωση στήριξης Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Αιτ/νιας στο Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Μεσολογγίου


Καταγγέλλουμε τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, ο οποίος δεν έχει προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να καλυφθεί ένα από τα κενά της παθολογικής κλινικής στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου. 

Σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων Μεσολογγίου λίγες ημέρες πριν το Πάσχα και μετά από πολλές προσπάθειες βρέθηκε γιατρός παθολόγος για να καλύψει με επικουρική σύμβαση το Νοσοκομείο Μεσολογγίου. Η απάντηση της 6ης ΥΠΕ ήταν πως θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ούτως ώστε η πρόσληψη να γίνει άμεσα και να καλυφθεί ένα από τα κενά της παθολογικής κλινικής. Έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας και δεν έχει υπογραφεί ακόμα η προκήρυξη της θέσης.

Η κατάσταση στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου είναι γνωστή εδώ και καιρό με την υποστελέχωση τόσο σέ νοσηλευτικό αλλά και σε ιατρικό προσωπικό.

Ως Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Αιτ/νίας στηρίζουμε το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μεσολογγίου και απαιτούμε να δοθεί άμεσα λύση στο θέμα για το καλό των συμπολιτών μας του νομού Αιτ/νίας.  

Τέλος εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την επιτυχή έκβαση των αγώνων των εργαζομένων στα νοσοκομεία, οι οποίοι υποχρέωσαν την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας να κάνει στροφή 180 μοιρών και να αποσύρει άρον-άρον την εγκύκλιο για τις εφημερίες στα νοσοκομεία, η οποία πυροδότησε εντονότατες αντιδράσεις των νοσοκομειακών γιατρών. Η παραπάνω εγκύκλιο γύριζε το ΕΣΥ στις αρχές τού προηγουμένου αιώνα ενώ παράλληλα δημιουργούσε νέο κύμα φυγήςτων ιατρών από τα δημόσια νοσοκομεία. 

Απαιτούμε νοσοκομεία στελεχωμένα με υποδομές για το Νομό μας, τα οποία θα προσφέρουν τις ΔΗΜΟΣΙΕΣ και ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣγιατί η δημόσια υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και έτσι πρέπει να παραμείνει. 


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                   Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΤΑΟΥΣΑΝΗ ΒΑΣΩ                                                       ΜΑΛΑΤΟΥ ΣΟΦΗ                                              

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *