Κατηγορίες

Μεσολογγι: Συνάντηση Σωματείων και φορέων με τον Κώστα Γαβρόγλου, πρ. Υπουργό Παιδείας

Στα πλαίσια της ανασυγκρότησης του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Αιτ/νίας πραγματοποιήθηκε στις 3-5-2023, σε αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Μεσολογγίου  συνάντηση της ΕΓ του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Αιτ/νίας τα σωματεία ΣΕΠΕ Μεσολογγίου, Α΄ΕΛΜΕ Αιτ/νίας, Σωματείο Εργαζομένων δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου και Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Μεσολογγίου. 

 Ήδη έχει πραγματοποιηθεί μια συνάντηση στη Ναύπακτο και έπεται σε λίγες ημέρες μια συνάντηση στο Αγρίνιο και όπου αλλού χρειαστεί με σκοπό αφενός να αποτυπωθούν με σαφήνεια προβλήματα όλων των εργασιακών χώρων και αφετέρου να νιώσουν οι εργαζόμενοι ότι υπάρχει και η ΑΔΕΔΥ ενεργά δίπλα τους.

         Κατά την συνάντηση ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου. Τέθηκαν επίσης θέματα που αφορούν τους εκπαιδευτικούς εργαζόμενους και τους εργαζόμενους των ΟΤΑ καθώς επίσης και τα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο δημόσιο όπως οι καθηλωμένοι μισθοί εδώ και 13 χρόνια,η κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, η ακρίβεια, η μείωση του προσωπικού, η μη ύπαρξη κατάλληλου εξοπλισμού, ο απαρχαιωμένος μηχανολογικός εξοπλισμός στους ΟΤΑ, η αξιολόγηση με την οποία επιχειρείται η διάσπαση η χειραγώγηση και η υποταγή των δημοσίων υπαλλήλων  και γενικά η απαξίωση του δημόσιου τομέα με τελικό στόχο ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών. 

Προηγήθηκε συνάντηση της ΕΓ του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Αιτ/νίας με τον πρώην Υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου, στην οποία παρευρέθηκαν επίσης τα σωματεία Α΄ και Β΄ΕΛΜΕ Αιτ/νίας, ΣΕΠΕ Μεσολογγίου και Αμφιλοχίας όπου πραγματοποιήθηκε μια εποικοδομητική συζήτηση για τα προβλήματα των εκπαιδευτικών τόσο σε γενικό επίπεδο, όσο και σε τοπικό. 

Ο κ. Γαβρόγλου μεταξύ άλλων δεσμεύτηκε για αυξήσεις 10% των μισθών των εκπαιδευτικών και τιμαριθμική αναπροσαρμογή, κατάργηση της ατομικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, καμία αλλαγή στο σύστημα διορισμών των αναπληρωτών και μόνιμων εκπαιδευτικών και μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών.


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                   Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΤΑΟΥΣΑΝΗ ΒΑΣΩ                                                       ΜΑΛΑΤΟΥ ΣΟΦΗ                                  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *