Κατηγορίες

Διήμερη εκδρομή στους Δελφούς το 1ο και 2ο Δημοτικό Νεοχωρίου

Σε διήμερη εκπαιδευτική εκδρομή συμμετείχαν οι μαθητές και οι μαθήτριες των Ε΄ και Στ΄ τάξεων του 1ου και 2ου Δημοτικών Σχολείων Νεοχωρίου στις 3 και 4 Μαΐου με διανυκτέρευση στους Δελφούς.

Την πρώτη μέρα ξεναγήθηκαν στον Αρχαιολογικό χώρο και στο αρχαιολογικό μουσείο των Δελφών ενώ το ίδιο απόγευμα συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΙΑ ΑΜΦΙΣΣΑΣ  με τίτλο: “Η διαχείριση των υδάτινων πόρων στο Αστικό Οικοσύστημα-Το κανάλι του Μόρνου”. 46 μαθητές και μαθήτριες ενημερώθηκαν απ’ τον άξιο Γεωπόνο κύριο ΚΟΤΤΗ ΓΕΩΡΓΙΟ ,υπεύθυνο  και μοναδικό  στέλεχος τη στιγμή αυτή του ΚΠΕ, για την αξία του νερού, την διαχείρισή του, τον καθαρισμό του, το πόσο ελάχιστο είναι.

Την επόμενη μέρα επισκέφτηκαν το  Διυλιστήριο Άμφισσας όπου μας ενημέρωσε ο υπεύθυνος χημικός μηχανικός και το υδροηλεκτρικό Γκιώνας μας ενημέρωσε ο υπεύθυνος του εργοστασίου για την πράσινη ενέργεια που παίρνουμε χωρίς φουγάρα.

Τέλος είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε και το Αρχαιολογικό μουσείο Άμφισσας όπου είχαμε την ευκαιρία να αγγίξουμε τα αρχαία εκθέματα σε ένα ειδικά διαμορφωμένο γι αυτόν τον σκοπό σημείο μέσα στο χώρο.

Οι μαθητές μας γύρισαν πίσω γεμάτοι εικόνες, γνώσεις και εμπειρίες!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *