Κατηγορίες

Διέξοδος: «Το σώμα υμνεί τον έρωτα» με έργα διάσημων Ελλήνων ζωγράφων

«ΤO ΣΩMA YMNEI TON EΡΩTA»

Η νέα έκθεση της «Διεξόδου» με έργα
των διασημότερων Eλλήνων ζωγράφων του 20ου αιώνα

Το Σάββατο 13 Μαΐου στις 9 το βράδυ η «Διέξοδος» εγκαινιάζει στους χώρους του Ιστορικού της Μουσείου έκθεση εικαστικών δημιουργιών αφιερωμένων στη γυναίκα και τον έρωτα.

«Το σώμα υμνεί τον έρωτα» είναι ο τίτλος της και περιλαμβάνει πίνακες που ανήκουν στη συλλογή Σωτήρη Φέλιου και του Ιδρύματος «Η άλλη Αρκαδία».

Ζωγραφικά έργα σύγχρονης ελληνικής παραστατικής τέχνης που έχουν σαν κεντρικό τους θέμα την ανθρώπινη μορφή.

Πρόκειται για έναν ύμνο στη γυναικεία πρωτίστως έκφραση που αποτυπώνεται στον καμβά των μεγαλύτερων ζωγράφων του 20ου αιώνα.

Μια ξεχωριστή έκθεση με τριάντα δημιουργίες γυμνών και ενδεδυμένων μορφών.

Μορφών θλιμμένων, ήρεμων, στοχαζόμενων και ευτυχισμένων που μας προσκαλούν σε ένα ταξίδι ερωτικής ομορφιάς που εγείρει μέσα μας αρχέγονα συναισθήματα και σκέψεις για την ουσία της ανθρώπινης φύσης.

Οι πίνακες είναι ελαιογραφίες, μεγάλων κυρίως διαστάσεων, που τις υπογράφουν οι ζωγράφοι Κώστας Αργύρης, Μαριλίτσα Βλαχάκη, Στέφανος Δασκαλάκης, Θεόφιλος Κατσιπάνος, Ιωάννα Καφίδα, Κωνσταντίνος Κερεστατζής, Ειρήνη Κομνηνού, Αλέκος Λεβίδης, Θανάσης Μακρής, Μιχάλης Μανουσάκης, Τάσος Μαντζαβίνος, Τάσος Μισούρας, Γιάννης Μόραλης, Χρήστος Μποκόρος, Γιάννης Παλαιολόγος, Χριστίνα Παπαβασιλείου, Κώστας Παπατριανταφυλλόπουλος, Γιώργος Ρόρρης, Εδουάρδος Σακαγιάν, Στέλιος Σκοπελίτης, Γιάννης Τσαρούχης, Αλέκος Φασιανός, Μαρία Φιλοπούλου και Γιάννης Ψυχοπαίδης.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 11 Ιουνίου και θα λειτουργεί από Πέμπτη έως και Κυριακή από τις 8 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ και κάθε Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή και τις πρωινές ώρες από τις 11 π.μ. έως 1,30 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο.

(Το έργο της ανάρτησης είναι ελαιογραφία της Μαρίας Φιλοπούλου από τη συλλογή Σωτήρη Φέλιου)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *