Κατηγορίες

1ο ΕΠΑΛ/ Δράση «Φυτεύω και υιοθετώ ένα δέντρο, δίνω ανάσα στη γη»

Την Παρασκευή 12 Μαΐου υλοποιήθηκε η δεντροφύτευση στον προαύλιο χώρο του ΕΠΑΛ Μεσολογγίου. Η δεντροφύτευση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος «Φυτεύω και Υιοθετώ ένα Δέντρο , δίνω ανάσα στη Γη» στο οποίο υπεύθυνοι καθηγητές είναι ο κ. Θεολόγος Χρήστος , η κ. Μεταξιώτη Έφη και ο κ. Αραχωβίτης Γιάννης (Διευθυντής του ΕΠΑΛ)

Σκοπός είναι η ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας για την αξία των δέντρων ιδιαίτερα μέσα στις πόλεις με αφορμή την παγκόσμια κινητοποίηση για τον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής. 

 Στόχος της Δράσης: «Φυτεύω και Υιοθετώ ένα δέντρο, δίνω ανάσα στη γη» για το σχολικό έτος 2022-2023 είναι η φύτευση και υιοθεσία δέντρων από μαθητές & μαθήτριες του σχολείου μας .

Ήδη μέχρι σήμερα έχουν δηλώσει συμμετοχή σε ανάλογη Δράση, 519 σχολικές ομάδες και συνολικά περισσότεροι από 17.000 μαθητές και μαθήτριες από όλη τη χώρα, δημιουργώντας έτσι έναΕκπαιδευτικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Δράσης. Η φύτευση που πραγματοποιήθηκε στην αυλή του σχολείου, είχε την αμέριστη συμπαράσταση των μαθητών του σχολείου μας που ανέλαβαν και το δύσκολο έργο του σκαψίματος. 

Επίσης αρκετοί μαθητές παρείχαν κάθε δυνατή φροντίδα (π.χ. πότισμα κ.λπ.) ώστε τα «υιοθετημένα» από τις μαθητικές ομάδες δέντρα να μπορέσουν να αναπτυχθούν με τις καλλίτερες δυνατές συνθήκες.

Το ΕΠΑΛ Μεσολογγίου με την υλοποίηση παρόμοιων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους, προσπαθεί να  αναδείξει τη σημασία των δέντρων και των δασών και την ανάγκη ότι η Γη και ο τόπος που ζούμε έχει ανάγκη την φροντίδα και αειφορική διαχείρισή τους ενάντια στην κλιματική αλλαγή.  

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και τις τοπικές επιχειρήσεις για τα φυτώρια που μας πρόσφεραν κατά αλφαβητική σειρά:

ΚΕΝΤΡΟ ΚΗΠΟΥ – ΚΙΡΚΙΝΕΖΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Θ.

Διεύθυνση: Σταυρόπουλου31
Πόλη: Μεσολόγγι , ΤΚ: 30200
Νομός: Νομός Αιτωλοακαρνανίας

Σταθερό: 2631051754

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *