Κατηγορίες

Βασίλης Μπρούμας: «Άστο Χρήστο, υπάρχει ο Πάνος Κατσούλης»

Ανάμεσα στα όσα ακούσαμε κατά τη διάρκεια αυτής της, μέχρι χθες, προεκλογικής περιόδου,  κυκλοφόρησε στην πιάτσα και μια είδηση, καταρχάς πολύ ευχάριστη για το Μεσολόγγι που δεν έχει και πολλούς λόγους να είναι χαρούμενο και αισιόδοξο πολιτικά,  αν κρίνει κανείς από το πόση ουσιαστική σημασία (δεν) του δόθηκε από πολλούς υποψηφίους βουλευτές και κόμματα,  σύμφωνα με  όσα είδαμε και ακούσαμε το προηγούμενο διάστημα.  Αυτό όμως είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία,  όχι της στιγμής. 

Η είδηση, λοιπόν, που κυκλοφορεί ανεπίσημα  είναι πως ο πρώην βουλευτής και υπουργός του σημητικού ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Βερελής,  ετοιμάζεται να κατέλθει στον δημοτικό στίβο ως υποψήφιος,  διεκδικώντας τη θέση του δημάρχου Ι.Π.Μεσολογγίου. Δεν είναι τυχαίο πως κάτι τέτοιο, ανεξάρτητα από τη συνολική πολιτική ιστορία και παρουσία του στην κεντρική πολιτική σκηνή,  δημιουργεί μια ευχάριστη αίσθηση σε πάρα πολλούς δημότες, ακριβώς γιατί ο Χρήστος Βερελής, πέρα από την  επιστημονική και πνευματική  συγκρότηση και τις ικανότητές του έχει αποδείξει έμπρακτα την αγάπη του για το Μεσολόγγι και τους ανθρώπους του. Και μόνο το ενδιαφέρον του και η πρόθεσή του αυτή προσδίδει κύρος στο θεσμό και ανεβάζει τον πήχη. 

Ο Χρήστος Βερελής είναι,  πέραν των άλλων, ένας έξυπνος  άνθρωπος που θέλει πραγματικά και ειλικρινά να βοηθήσει τον δήμο και το Μεσολόγγι. Αυτό εννοούμε όταν λέμε πως υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι άνθρωποι που εμπνέονται, θέλουν και μπορούν να βοηθήσουν τον ιερό αυτό τόπο. 

Στην τρέχουσα συγκυρία δεν θα ήταν καθόλου υπερβολικό και κάθε άλλο παρά  αποθαρρυντικό να πούμε,  με σεβασμό κι εκτίμηση στο πρόσωπο του  ειλικρινά  αξιαγάπητου Χρήστου Βερελή,  να συνεχίσει να ενδιαφέρεται και να βοηθήσει το Μεσολόγγι  από όποια άλλη θέση και με όποιον τρόπο μπορεί, καθώς, μεταφέροντάς του την αλήθεια και το κλίμα των τοπικών πραγμάτων, το Μεσολόγγι έχει ήδη επιλέξει δυνατό υποψήφιο και μελλοντικό δήμαρχο, τον Παναγιώτη Κατσούλη. Έναν άνθρωπο που είναι αφοσιωμένος κι έχει τιμήσει τον θεσμό της αυτοδιοίκησης, έχει εμπειρία, ικανότητα, εντιμότητα και είναι αξιόπιστος και αποτελεσματικός. Ως εκ τούτου  και με υψηλό κύρος. Διαθέτει ήδη  ισχυρή ομάδα, επεξεργασμένο πρόγραμμα και όραμα για τον Δήμο, όχι μόνο για το 2026 αλλά και για πολύ πιο πέρα. Κατά γενική ομολογία, και πέρα από την αγάπη και την αποδοχή του κόσμου για τον χαρακτήρα του, δεν είναι πολλοί  όχι μόνο οι αυτοδιοικητικοί  αλλά και οι βουλευτές και οι υπουργοί,  παλιοί και καινούργιοι, που  θα μπορούσαν να συγκριθούν με τον Παναγιώτη Κατσούλη από την άποψη ικανοτήτων και εντιμότητας. 

Άστο Χρήστο, όταν έρθεις στο Μεσολόγγι,  ευχαρίστως να τα πούμε κι από κοντά,  αν θέλεις. Φίλοι για πάντα,  έτσι κι αλλιώς,  σε κάθε περίπτωση. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *