Κατηγορίες

66 δρόμοι της Ιερής Πόλης Μεσολογγίου αποκτούν όνομα

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο η ονομασία  εξήντα έξι οδών

Κώστας Λύρος: «Η ονοματοθεσία των οδών μας, εκτός από λειτουργικούς στόχους  αποτελεί αναγνώριση και τιμή  ιστορικών προσώπων και γεγονότων».

Ένα σημαντικό πρόβλημα στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου, που αφορά στην ονοματοθεσία οδών επιλύεται κατόπιν πρωτοβουλίας του Δημάρχου να συστήσει την επιτροπή ονοματοθεσίας Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου με σκοπό τη συλλογή και  επεξεργασία προτάσεων φορέων αλλά και δημοτών, για την ονοματοθεσία οδών και δημοτικών χώρων (πλατειών) του Δήμου μας.

Ο Κώστας Λύρος έδωσε τον πρώτο λόγο στην τοπική κοινωνία, τους φορείς της και τους πολίτες με σκοπό την καταγραφή, μέσα από μια ανοικτή και δημόσια διαβούλευση  για την ονομασία δημόσιων χώρων και οδών που έως σήμερα δυστυχώς παρέμειναν ανώνυμοι, αποτελώντας ένα μεγάλο «αγκάθι» στην καθημερινότητα των δημοτών αλλά και των επισκεπτών.

Η πρόταση  της «Γνωμοδοτικής Επιτροπής ονομασίας-μετονομασίας Συνοικιών, οδών και πλατειών» ολοκληρώθηκε  και την Δευτέρα, 23 Μαΐου 2023 όπου εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Η ονοματοθεσία των οδών του Δήμου μας έχει διττό χαρακτήρα: Αφενός να διευκολύνουμε την καθημερινότητα των συμπολιτών, των επισκεπτών και τις συναλλαγές τους και αφετέρου αποτελεί αναγνώριση, τιμή, «μνημείο» και «μνημόσυνο» ιστορικών της προσώπων, να μάθουμε δηλαδή την ιστορία μας και να τιμηθούν άνθρωποι που έχουν προσφέρει στον τόπο μας, ώστε κάθε δρόμος   να φέρνει αναμνήσεις και συμβολισμούς.

Ο Δήμαρχος, Κώστας Λύρος με αφορμή την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας  εξέφρασε τις ευχαριστίες του σε όλους πολίτες, τους φορείς για τη θετική συμβολή τους αλλά και για την επίπονη προσπάθεια που κατέβαλαν όλα τα μέλη της Επιτροπής, η οποία απαρτίζεται από τους Γ. Σωτηρακόπουλο (Πρόεδρο της Επιτροπής), τον Ι. Μακρή (ιστοριοδίφη), τον Π. Μυλωνά (φιλόλογο), την Ε. Πλακίδα (φιλόλογο) και την Ε. Σπίνουλα – Ζαβιτσανάκη (φιλόλογο), η οποία ασχολήθηκε επί μακρόν και κατάφερε  να φέρει εις πέρας το δύσκολο έργο της.

«Είναι η πρώτη φορά που γίνεται ολοκληρωμένη πρόταση για δρόμους και πλατείες που δε διέθεταν όνομα. Θα ήθελα να απευθύνω δημόσια ένα μεγάλο ευχαριστώ  σε όλα τα μέλη της επιτροπής που αφιέρωσαν το πολύτιμο χρόνο τους και εργάστηκαν επίπονα και εθελοντικά με διαφάνεια και αντικειμενικότητα. Αισθάνομαι μεγάλη ικανοποίηση που αυτό το μεγάλο και χρόνιο πρόβλημα βρήκε επιτέλους την λύση του».

*Επισυνάπτεται ο κατάλογος των δρόμων που ονοματοδοτούνται.

http://messolonghi.gov.gr/wp-content/uploads/2023/05/ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑ-60-ΟΔΩΝ-ΚΑΙ-ΠΛΑΤΕΙΩΝ-ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ-ΣΕ-ΜΟΡΦΗ-WORD.docx

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *