Κατηγορίες

Επανακαταμέτρηση ζήτησε ο Γιώργος Βαρεμένος στο Πρωτοδικείο Μεσολογγίου

Την καταμέτρηση για άλλη μια φορά των ψηφοδελτίων ζήτησε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Γιώργος Βαρεμένος στο Πρωτοδικείο Μεσολογγίου προκειμένου να διαπιστωθούν πιθανά λάθη σχετικά με την σταυροδοσία των υποψηφίων βουλευτών.

Ο Γιώργος Βαρεμένος απ ότι φαίνεται κρατάει επιφυλάξεις για το κατά πόσο ισχύει η διαφορά των 68 ψηφοδελτίων από τον δεύτερο κατά σειρά εκλεχθέντα βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Γρήγορη Θεοδωράκη.

Ενδιαφέρον έχει ότι ακόμα κι αν «σπάσει ο διάολος το ποδάρι του» και διαπιστωθεί ότι υπήρξε λάθος στην καταμέτρηση και δεύτερος βουλευτής στο νομό Αιτωλοακαρνανίας είναι όντως ο Γιώργος Βαρεμένος, δεν θα έχει την δυνατότητα να κηρυχθεί ξανά βουλευτής παρά μόνο για την μια και μοναδική ημέρα που θα ορκιστούν οι νέοι βουλευτές έως την ακριβώς επόμενη – δηλαδή από την Κυριακή 28 Μαΐου εως την Δευτέρα 29 Μαΐου – όπου αναγκαστικά θα παραιτηθούν εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης της 25ης Ιουνίου.

Αυτό συμβαίνει διότι στις δεύτερες εκλογές που θα γίνουν στις 25 Ιουνίου, οι βουλευτές θα βγουνε με λίστα την οποία εγκρίνει ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και όχι οι ψηφοφόροι μιας και την 25η Ιουνίου θα ψηφίσουν μόνο κόμμα και όχι βουλευτές και άρα η επανακαταμέτρηση είναι επί της ουσίας άνευ αντικειμένου.

Προφανώς είναι θέμα γοήτρου για τον απερχόμενο βουλευτή να κινήσει την συγκεκριμένη διαδικασία μιας και μετά από σχεδόν 10 χρόνια στα βουλευτικά έδρανα και στις καρδιές των ψηφοφόρων του, δεν μπορεί να συμβιβαστεί με την ιδέα της απομάκρυνσης του από την Βουλή.

Δείτε τα τελικά αποτελέσματα των υποψηφίων βουλευτών:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *