Κατηγορίες

Επαίρεστε για τις ονοματοθεσίες χωρίς Κ. Σιάμο και Β. Πλούμη; Λίγη ντροπή δεν περισσεύει;

Κατά την τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ι.Π. Μεσολογγίου την 23-5-2023 εγκρίθηκε, μεταξύ των άλλων και η ονοματοθεσία οδών και πλατειών στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου. Σε σχετικό δελτίο τύπου της Δημοτικής Αρχής – χωρίς στοιχειώδη αυτογνωσία –διακρίνουμε, για μια ακόμη φορά, την έπαρσή της ότι λύνει οριστικά ένα πρόβλημα που εκκρεμούσε χρόνια και δίνει δημόσια συγχαρητήρια στην Επιτροπή που ασχολήθηκε με αυτό.

Ως εδώ καλά.

Από εδώ και πέρα – όπως τονίσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο – και σφυρίζατε αδιάφορα, προκύπτουν τρία μείζονα θέματα:

α) Η απουσία και η απαράδεκτη καθυστέρηση ονοματοθεσίας των δύο πολύ πρόωρα αδικοχαμένων 16χρονων εφήβων του Βασίλη Πλούμη και του Κωνσταντίνου Σιάμου, που έχασαν άδικα τη ζωή τους, σκορπίζοντας απέραντη θλίψη, κυρίως στους γονείς τους αλλά και σε όλη την τοπική κοινωνία. Η επίσημη αιτιολογία ότι δεν συμπεριλήφθηκαν στη συγκεκριμένη συνεδρίαση της Επιτροπής, ήταν ότιαφορούσε νεότερη πρόταση προς επεξεργασία, ενώ π.χ. η διχοτόμηση της οδού Ναυπάκτου, είναι παλαιότερη! Λίγη ντροπή δεν βλάπτει κκ της Δημοτικής Αρχής. Προφανώς υπάρχει έλλειμα ευαισθησίας. Ονοματοθεσία χωρίς Β. Πλούμη και Κώστα Σιάμο που με τη δωρεά των οργάνων τουςέσωσαν ανθρώπινες ζωές, δεν υπάρχει! Καταλάβετέ το. Όλα τ’ άλλα είναι για τη δημιουργία εντυπώσεων. Αλλά τι να προσθέσει κανείς όταν εσείς, το Ειδικό Σχολείο δεν το έχετε στηρίξει παρά ελάχιστα και η προσωπογραφία π.χ. του Βασίλη Πλούμη και ο λοιπός εξοπλισμός κόστισε στους οικείους του 16.000 ευρώ; Εσείς τη δόξα και οι άλλοι τον πόνο και τις ανοιχτές πληγές;

β) Διχοτόμηση οδού Ναυπάκτου. Μέχρι το Νοσοκομείο μετονομασία σε «Ηρώων Εξόδου» και μετά από το Νοσοκομείο σε οδό «Ναυπάκτου». Μια ακόμη παγκόσμια πρωτοτυπία! Τι είναι η οδός Εξόδου προς την Εθνική Οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων; Φρατζόλα για να κοπεί στη μέση; Και εδώ ανεπαρκείς και αδιάβαστοι, όπως προέκυψε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Ευτυχώς που το Δημοτικό Συμβούλιο δεν αποδέχθηκε την πρόταση.

γ) Παλαιότερη πρόταση της Δ.Κ. Κατοχής για μετονομασία των δύο πλατειών. Δεν ασχοληθήκατε καθόλου. Με την “πλέμπα” τώρα θα ασχολούμαστε;

Σας κάνω λοιπόν δημόσια έκκληση: Σοβαρευτείτε! Αποκαταστήστε άμεσα κυρίως την πρώτη αδικία και σκύψτε πάνω στις δύο άλλες προτάσεις.

Κύριε Δήμαρχε,

Αν οι δύο μάνες των παιδιών, ακόμη και τώρα, ζητούν να μοιραστούν μαζί σας την ματαίωσή τους ως προς την εκκωφαντική φασαρία της σιωπής σας, απέναντι στην προσφορά ζωής των δύο πρόωρα αδικοχαμένων παιδιών τους και εσείς σφυρίζετε αδιάφορα, σας παραδίδουμε στην κρίση της τοπικής κοινωνίας.

Πάνος Παπαδόπουλος 

Δημοτικός Σύμβουλος

«ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *