Κατηγορίες

Στο Task Force του ΣΥΡΙΖΑ και ο δικός μας Γρ. Θεοδωράκης / Η νέα εκλογική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Με πρόσωπα έκπληξη η εκλογική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Χουλιαράκης, Λυριτσής, Λινού, Καραμέρος, Θρασκιά το νέο αίμα

Με πολλά πρόσωπα από τη νέα γενιά στελεχών, που μάλιστα εκλέχτηκαν βουλευτές στις εκλογές της Κυριακής, συγκροτείται η εκλογική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, για την αναμέτρηση της της 2ης Ιουνίου.

Όπως τονίζεται από κύκλους της Κουμουνδούρου, «ο Αλέξης Τσίπρας κάνει πράξη την δέσμευση του στην Κεντρική Επιτροπή για αλλαγή της εικόνας του κόμματος». 

Ανάμεσα στα πρόσωπα εκπλήξεις ξεχωρίζουν ο Γιώργος Χουλιαράκης, η Αθηνά Λινού, ο Διονύσης Τεμπονέρας, αλλά και οι δημοσιογράφοι Ράνια Θρασκιά και Γιώργος Καραμέρος, ο Γρηγόρης Θεοδωράκης, ο Δημήτρης Λυριτσής, η Τζένη Λειβαδαρου. Επίσης στην επιτροπή εντάσσονται πέρα από τη γραμματέα του κόμματος Ράνια Σβίγκου και την εκπρόσωπο τύπου Πόπη Τσαπανίδου, έμπειρα στελέχη όπως η Έφη Αχτσιόγλου, ο Αλέξης Χαρίτσης, ο Κώστας Ζαχαριάδης.

Η νέα Εκλογική Επιτροπή θα σηκώσει το βάρος της προώθησης των προγραμματικών θέσεων του κόμματος, όπως λένε από τον ΣΥΡΙΖΑ και «συνδυάζει την τεχνοκρατική επάρκεια, την πολιτική εμπειρία και την απαιτούμενη φρεσκάδα και ανανέωση». 

Από την Κουμουνδούρου τονίζεται ότι «στόχος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είναι να μιλήσει στους πολίτες με έναν ενιαίο, τεκμηριωμένο και αξιόπιστο προγραμματικό λόγο, προκειμένου να αναδείξει ότι οι προτάσεις του μπορούν να επιφέρουν ουσιαστική βελτίωση στην καθημερινότητα των πολιτών και στην προοπτική της χώρας έναντι της πολιτικής της ΝΔ».

Να σημειωθεί ότι με απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου δημιουργείται και Οργανωτική Επιτροπη Εκλογικου Αγωνα με στόχο το συντονισμό των δυνάμεων του κόμματος σε καθε περιφέρεια. 

Το ΕΓ υπό διευρυμένη σύνθεση θα βρίσκεται σε διαρκή συνεδρίαση καθόλη την προεκλογική περίοδο. 

Απομένει τώρα να φανούν και οι επιλογές της ηγεσίας για το ποια πρόσωπα – είτε είναι στις παραπάνω επιτροπές, είτε όχι, κυρίως όμως από αυτές – θα σηκώσουν και το βάρος των τηλεοπτικών εμφανίσεων και αντιπαραθέσεων. Σε αυτό το πεδίο της μάχης, η Κουμουνδούρου δίνει ιδιαίτερη σημασία, με βάση και την πικρή εμπειρία της προηγούμενης εκλογικής σύγκρουσης, όταν τα φάλτσα ορισμένων στελεχών κόστισαν ακριβά όπως φάνηκε.

Η σύνθεση της νέας εκλογικής επιτροπής έχει ως εξής: 

Ράνια Σβίγκου 

Πόπη Τσαπανίδου

Αλέξης Χαρίτσης 

Κατερίνα Νοτοπούλου 

Ράνια Θρασκιά 

Κώστας Ζαχαριάδης 

Διάνα Βουτυράκου 

Νικόλας Φαραντούρης 

Διονύσης Τεμπονέρας 

Ευάγγελος Αποστολάκης 

Γρήγορης Θεοδωράκης 

Χάρης Μαμουλάκης 

Έφη Αχτσιόγλου 

Αθηνά Λινού 

Δημήτρης Λυριτσής 

Τζένη Λειβαδάρου 

Κινυούα Μάινα Νικόδημος 

Μακρίνα- Βιόλα Κώστη 

Γιώργος Χουλιαράκης 

Γιώργος Καραμέρος


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *