Κατηγορίες

Η Π.Ο.Ε-Ο.Τ.Α κατηγορεί για «εμμονή» τον δήμο Μεσολογγίου

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) καταγγέλλει την Δημοτική Αρχή της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου για περίεργη και εμμονική δράση όσον αφορά στην εκχώρηση υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων του Δήμου σε ιδιωτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα.
Λίγο πριν τη διεξαγωγή των Δημοτικών Εκλογών, εν μέσω προεκλογικής περιόδου (δεύτερες βουλευτικές εκλογές την 25η Ιουνίου 2023) και καλοκαιριού, επιχειρεί να αναθέσει σε ιδιώτη την υπηρεσία Ανακύκλωσης και μάλιστα, όπως καταγγέλλει με ανακοίνωση του το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου, με απευθείας ανάθεση.
Σύμφωνα επίσης με το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου, το τελευταίο εξάμηνο έχει αναθέσει απευθείας σε ιδιώτη, μέσω τεχνικών κατατμήσεων, έργο ύψους 116.056,56 ευρώ. Η Δημοτική Αρχή ξεπέρασε τα εσκαμμένα φτάνοντας στο σημείο να έχει παραχωρήσει και δύο (2) απορριμματοφόρα του Δήμου στον ιδιώτη, καλύπτοντας την δαπάνη καυσίμων, συντήρησης, ασφάλειας και Κ.Τ.Ε.Ο.
Η απαράδεκτη και εξόφθαλμα προκλητική στάση της Δημοτικής Αρχής, η οποία παίρνει χρήματα από τον προϋπολογισμό του Δήμου, χρήματα των Δημοτών δηλαδή, για να πριμοδοτήσει αποκλειστικά και μόνο ιδιωτικά συμφέροντα, είναι άκρως επικίνδυνη για τον Δήμο. Πόσο μάλλον για έναν ιστορικό Δήμο.
Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταγγέλλει την συμπεριφορά της Δημοτικής Αρχής, η οποία θεωρεί πώς ο Δήμος της ανήκει, είναι τσιφλίκι της και την καλεί να αποσύρει κάθε απόφαση εμπλοκής ιδιώτη στις υπηρεσίες και αρμοδιότητες του Δήμου. Στηρίζει δε το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου σε κάθε απόφαση και ενέργεια που έχει στόχο τη διαφύλαξη του Δημοσίου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δήμου.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *