Κατηγορίες

Η εορτή της Αγίας Παρασκευής στη Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Την εορτή της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής της Αθληφόρου εορτάζει η Εκκλησία μας την Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023. Στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας πανηγυρίζουν οι κάτωθι Ιεροί Ναοί, κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:

 Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου
Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Λαυρεντίου Καρανάσιου, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού.

Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής Αγρινίου
Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά θείου κηρύγματος χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής Αμφιλοχίας
Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά θείου κηρύγματος, προεξάρχοντος του Πρωτοπρ. Δημητρίου Πατσιαλού. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, μετά θείου κηρύγματος από τον Πρωτοσύγκελλο, Αρχιμ. Θεόκλητο Ράπτη.

Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής Παναιτωλίου
Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά θείου κηρύγματος, προεξάρχοντος του Πρωτοπρ. Χριστοφόρου Χρὀνη. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, μετά θείου κηρύγματος από τον Αρχιμ. Σιλουανό Ψιλιά.

Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής Αγίου Δημητρίου (Ζελίχοβο)
Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά θείου κηρύγματος, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Μακαρίου Αντωνοπούλου. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, μετά θείου κηρύγματος από τον Πρωτοπρ. Δημήτριο Τσαμάκη.

Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής Καλλιθέας Θέρμου
Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί η πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Τον θείο λόγο θα κηρύξει ο Αρχιμ. Παύλος Ντανάς.

Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής Λυσιμαχείας
Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά θείου κηρύγματος από τον Αρχιμ. Παύλο Ντανά. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, μετά θείου κηρύγματος από τον Αρχιμ. Μακάριο Αντωνόπουλο.

Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Μάνδρας Θέρμου
Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά θείου κηρύγματος. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, μετά θείου κηρύγματος. Των ιερών ακολουθιών θα προεξάρχει ο Γενικός Αρχιερατικός ΕπίτροποςΑρχιμ. Ιωσήφ Ζωγράφος.

Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Σαρδηνίων Αμφιλοχίας
Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά θείου κηρύγματος, προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμ. Θεοκλήτου Ράπτη. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, μετά θείου κηρύγματος από τον Αρχιμ. Ζαχαρία Σπυρόπουλο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *