Κατηγορίες

Ο Φώτης Σαγώνας παρουσιάζει το βιβλίο του στο Μεσολόγγι σήμερα Σάββατο

Σήμερα Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου στις 19:30, στον πεζόδρομο έξω απο το βιβλιοπωλείο Πολύπλευρο, ο Φώτης Σαγώνας θα παρουσιάσει το νέο του βιβλίο.

Στην παρουσίαση θα συμμετέχουν:

Γρηγόρης Θεοδωράκης, πρ. Γ.Γ. Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Πάνος Κίττας, εκπαιδευτικός και γραμματέας Α’ ΕΛΜΕ

Μιχάλης Κότσαρης, συγγραφέας και χαράκτης

Γράφει ο συγγραφέας Φώτης Σαγώνας:

Σαν συγγραφέας, που έχω γράψει δύο ιστορικά μυθιστορήματα και ένα ενήλικο Παιχνίδι Ρόλων με πρώτες εκδόσεις το 2015 (Λιμνοθάλασσα Ελευθερίας) και 2016 (Οι 200 του Ντολμά RPG), έχω εστιαστεί στην ανάδειξη της ιστορίας των τόπων μας. – Διευρύνοντας κάπως την έννοια του “Τόπου” από την στενή της έννοια.

Για κάθε έκδοση των μυθιστορημάτων και τις εξελίξεις του Παιχνιδιού Ρόλων ως Mythic Revolutions έχω επιλέξει, -με την ουσιαστική σας στήριξη,- παρουσιάσεις τόσο στο Αιτωλικό, όσο και στο Μεσολόγγι.

Για μένα δεν έχει κύρια σημασία το πόσο μεγάλη θα είναι η συμμετοχή, (φυσικά και την επιδιώκουμε :), αλλά μόνο και μόνο το ότι γίνονται αυτές οι εκδηλώσεις, από μόνες τους, είναι και επιτυχία!

Εξάλλου οι Τέχνες και ο Πολιτισμός δεν μετριούνται από τα πλήθη και τα χρήματα που διακινεί, αλλά από το πώς και πόσο επιδρούν στους μετέχοντας και στους θεατές-ακροατές.

Η συγκεκριμένη νουβέλα γράφτηκε ως προάγγελος μιας διεθνούς καμπάνιας του Mythic Revolutions RPG.
Αλλά αυτό δεν έχει σημασία για τις παρουσιάσεις μας!
Ως βιβλίο στέκεται αυτόνομα και όσες πληροφορίες για ιστορικά γεγονότα και περιοχές είναι σωστές. (Εκτός του τελευταίου κεφαλαίου!)

Πέρα όμως από τις πυκνές ιστορικές και πολιτικές αναφορές η νουβέλα προσεγγίζει μυθοπλαστικά την αγωνία (ενός) ανθρώπου να φέρει αλλαγές στον κόσμο του, και να ανατρέψει τη μικρή και μεγάλη Πραγματικότητά του.

Ειλικρινά, δεν είμαι σίγουρος το πόσο το έχω καταφέρει καλά.
Αλλά, εάν η αφήγηση σας παρασέρνει ή σας δυσκολεύει, για μένα είναι είναι ένα βασικό κριτήριο.

Δεν σχολιάζω άλλο, αλλά σας ευχαριστώ όλους και ειδικά τον Πολιτιστικό και Μορφωτικό Σύλλογο “Το Αιτωλικό” και το βιβλιοπωλείο Τσαρούχη που έχουν σταθεί σύμμαχοι από τις πρώτες στιγμές!

Καλή μας επιτυχία!
Φώτης Σαγώνας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *