Κατηγορίες

Πόσο τελικά μας χρεώσατε; /Βάνα Πατρινού, υπ. δήμαρχος Μεσολογγίου

Πρόστιμο μαμουθ 1,2εκ. Ευρώ περίπου στα ΧΥΤΑ Μεσολογγίου, για παραβάσεις που διαπιστώθηκαν την 2/9/2020 και αφορούν λίγο ως πολύ “τα πάντα” στην λειτουργία τους.

Προβλήματα διαχρονικά, γνωστά σε όλους, τα έχουμε σαν Λαϊκή Συσπείρωση πολλάκις αναφέρει.

Το ερώτημα είναι απλό: “ποιός θα πληρώσει το μάρμαρο”;

Και τοποθετούμαστε κύριοι της Δημοτικής Αρχής:

1,2εκ ευρώ το πρόστιμο για τις παραλείψεις και την εσφαλμένη λειτουργία

Σε 500.000 ευρώ κατά προσέγγιση το χρέος για την “περιπέτεια” της μεταφοράς των απορριμμάτων του Δήμου στην Πάλαιρο

Επαναλειτουργία των ΧΥΤΑ με απ’ευθείας ανάθεση σε εργολάβο με κόστος; προς το παρόν άγνωστο. Δεν έχει καθοριστεί υποστηρίζει ο εργολάβος, στην πρόσφατη επίσκεψή μας στα ΧΥΤΑ. Μα καλά, πείθει κανέναν; Ποιός πηγαίνει για δουλειά χωρίς να ξέρει πόσα θα πάρει; Πότε θα μάθουμε το αντίτιμο; μετά τις εκλογές;

Αρκετά με τις τυμπανοκρουσίες για την οριστική λύση του προβλήματος των απορριμμάτων στον Δήμο, που καθόλου οριστική δεν είναι. Και για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους: αν η ποσότης των απορριμμάτων του Δήμου δεν αυξηθεί καθόλου (γεγονός απίθανο) η χωρητικότητα των ΧΥΤΑ όπως είναι σήμερα αρκεί για το πολύ 10 χρόνια. Με την προϋπόθεση ότι δεν θα έρθουν απορρίμματα άλλων Δήμων (ισχνή τέτοια πιθανότητα). Συνεπώς μιλάμε για μια λύση 5ετίας με 6ετίας. Και μετά τι; ποιός ο προγραμματισμός; Φυσικά και δεν περιμένουμε απάντηση.

Αυτά μας χρεώσατε!!!

Ποιός θα τα πληρώσει; Κάθε προσπάθεια μετακύλισης των χρεών στις πλάτες του λαού μας βρίσκει κάθετα αντίθετους!!!

Ποιός θα τα εισπράξει; Θεωρούμε αυτονόητο ότι κάθε δεκάρα που θα πληρωθεί θα πρέπει να επανατοποθετηθεί σε έργα υποδομής (βελτίωση και επέκταση ΧΥΤΑ, ΧΥΤΥ).

Ποιός θα διεκδικήσει από το κράτος τις επιδοτήσεις προς τους Δήμους που “πετσόκοψε”; Μόνο η Λαϊκή Συσπείρωση τοποθετείται επ’αυτού. Οι υπόλοιποι καλύπτονται πίσω από την “ανταποδοτικότητα” που ουσιαστικά είναι εκ νέου φορολόγηση του λαού για παροχές για τις οποίες έχει ήδη υπερφορολογηθεί.

Οι ανάγκες του λαού είναι πάνω απο κάθε μικροπολιτικό παιχνίδι και τερτίπι. Ο λαός καταγράφει στην συνείδησή του αυτούς που προσπαθούν να τον ξεγελάσουν και να τον παραπλανήσουν και τους πληρώνει ανάλογα.

Ποιός εξακολουθεί να σας πιστεύει πιά;

Η 8 Οκτωβρίου δεν είναι μακρυά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *