Κατηγορίες

Η Όλγα Δασκαλή απαντά στο «φαινόμενο» Μπρούμας και τον σεξισμό

Ο σεξισμός βρίσκεται στη ρίζα του ζητήματος της ανισότητας των φύλων. Μεμονωμένα σχόλια μπορεί να φαίνονται καλοπροαίρετα ή να μπαίνουν στην σφαίρα του αστεϊσμού, καλλιεργούν όμως κλίμα αποδοχής βίας κυρίως εναντίον των γυναικών και των κοριτσιών.

Στον δημόσιο διάλογο της πόλης μας, δυστυχώς, υπάρχει εδώ και καιρό το φαινόμενο “Μπρούμας”. Ένα φαινόμενο που ξεκίνησε με υπονοούμενα στοχοποιώντας με, με βάση το φύλο (“η υποψήφια”), συνέχισε με συκοφαντικά δημοσιεύματα (“Κυρία διευθύντρια, η κυρία εθεάθη ..”), προχώρησε σε χαρακτηρισμούς και πλέον ξεδίπλωσε όλο το φάσμα του με υποτίμηση της ικανότητας του γυναικείου φύλου να ασχοληθεί με την πολιτική και τα κοινά (“να φυτέψουμε λουλούδια”, “αν θέλετε γυναίκα ψηφίστε την τάδε”).

Κύριε Μπρούμα, έχετε κάθε δικαίωμα να πλέκετε το εγκώμιο του ανθρώπου που υποστηρίζετε ως Δήμαρχο. Δεν έχετε όμως κανένα δικαίωμα να απευθύνεστε με σεξιστικούς χαρακτηρισμούς και να χρησιμοποιείτε στη δημόσια σφαίρα εκφράσεις που καλλιεργούν κλίμα αποδοχής υποτίμησης του ρόλου της γυναίκας στην πολιτική ζωή.
Σας εγκαλώ δημόσια.

Ο τόπος είναι μικρός. Όλοι γνωριζόμαστε. Η κοινωνία βλέπει και κρίνει.

Εμείς θα συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε πολιτικά επιχειρήματα και όχι ψυχογραφήματα.

Μέχρι σήμερα δεν έχετε φέρει στον δημόσιο διάλογο ούτε μία πρόταση.

Οι Ελληνίδες ψήφισαν για πρώτη φορά σε δημοτικές εκλογές το 1934 και σε βουλευτικές το 1952. Περίπου 100 χρόνια δηλαδή μετά την ίδρυση του ελληνικού κράτους!

Εν έτη 2023 σας ενοχλεί που γυναίκες συμμετέχουν στην πολιτική ζωή του Δήμου μας και φαίνεται ότι επιθυμείτε να επανέλθουμε προ του 1934 αφού μας ξεχωρίζετε ως διαφορετικά όντα.

Εμείς θα συνεχίσουμε έτσι όπως ξεκινήσαμε.
Εδώ το πρόγραμμα του συνδυασμού μας: https://olgadaskali-ischirosdimos.gr/programma/

Θα αντιπαρατεθούμε πάνω σε αυτό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *