Κατηγορίες

Αιτωλικό: Το τμήμα Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης συνεδριάζει την Τρίτη 3/10

Το Τμήμα Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης ιδρύθηκε το 2021, βάση λοιπόν των προδιαγραφών του καταστατικού του Συλλόγου μας, όταν τα άτομα της εθελοντικής ομάδας χρειάστηκαν τη στήριξη ενός φορέα, για να μπορούν πλέον να απαιτήσουν και εγγράφως από το Δήμο και την Περιφέρεια, ότι ήταν αναγκαίο για την αναστήλωση και την συντήρηση του “Καρνάγιου”, όπως επίσης και του χώρου του Καταφυγίου Άγριων Πουλιών στο Λιμανάκι στον οποίο επίσης δραστηριοποιούνταν.

Σκοπός του Τμήματος είναι η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας για τις αξίες, τη σημαντικότητα και τα αποθέματα του πολιτισμικού και του φυσικού περιβάλλοντός μας.

Στόχοι του τμήματος και δράσεις που τρέχουν είναι οι εξής:

*Να παραχωρηθεί επίσημα το ξύλινο σκαρί / “Καίκι Αντώνης Χρ. Βλαχόπουλος” από το Δήμο και να δημιουργηθεί ένα μικρό εκθεσιακό καρνάγιο στο χώρο εκείνο με πάσαρες, σταφνοκάρια και γαϊτες, τα οποία θα αναδεικνύουν τη Ναυτική Παράδοση του τόπου μας. Για τη συγκεκριμένη δράση υπάρχουν πολλές ενέργειες που εχουν δρομολογηθεί και θα συζητηθούν στη συνάντηση του τμήματος.

*Δράσεις στο Καταφύγιο Αγριων Πτηνών / “Λιμανάκι”

*Παρεμβάσεις και προτάσεις καλλωπισμού και αναβάθμισης διάφορων σημείων / σημαντικών τοπόσημων της πόλης μας

*Καταγραφή υδρόβιας ζωής της λ/θ Αιτωλικού-Μεσολογγίου

Τέλος, είναι ευπρόσδεκτες από οποιοδήποτε προτάσεις και δράσεις που μπορούν να πραγματοποιηθούν στα πλαίσια του τμήματος.

Στα πλαίσια του τμήματος λοιπόν προσκαλούμε όποιον θέλει να συμμετάσχει να απευθυνθεί στο Lampros Charelos, στο Στράτο Μπαρούχο ή στην Astero Perganti για επιπλέον πληροφορίες.

Για όποιον ενδιαφέρεται έχει προγραμματιστεί μία συνάντηση του Τμήματος αύριο Τρίτη 3 Οκτωβρίου και ώρα 8.00 μ.μ. στην αίθουσα του Συλλόγου μας, πίσω από το Δημαρχείο.

*ΔΕΝ υπάρχει κάποιο κόστος εγγραφής ή συμμετοχής!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *