Κατηγορίες

Δικαίωση στους αγώνες η στήριξη ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Δήμο & Περιφέρεια

Η στήριξη των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Δήμο και Περιφέρεια θα δικαιώσει τους αγώνες του λαού μας 

«Οι εκλογές του Οκτώβρη καθίστανται προτεραιότητα για την κυβέρνησή μας, γιατί συνδέονται με αναπτυξιακά σχέδια σε όλη τη χώρα» έλεγε πρόσφατα στη Βουλή ο Πρωθυπουργός, περιγράφοντας το ρόλο της Τ.Δ. στην αξιοποίηση των πακέτων του Ταμείου Ανάκαμψης και την εφαρμογή των αντιλαϊκών προαπαιτούμενων που τα συνοδεύουν.

Δήμοι και Περιφέρειες προορίζονται να παίξουν ακόμα πιο αποφασιστικό ρόλο στο ξεδίπλωμα της αντιλαϊκής πολιτικής και της στρατηγικής της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Για ένα τέτοιο αναβαθμισμένο ρόλο προϊδεάζει και το νομοσχέδιο τερατούργημα για τον Ο.Τ.Α., που έφερε η κυβέρνηση στη Βουλή. Σε αυτό προβλέπονται υπερ-όργανα όπου την απόλυτη πλειοψηφία θα έχει η παράταξη του Δημάρχου και αντίστοιχα του Περιφερειάρχη από τα οποία θα περνάει η έγκριση κάθε είδους προγραμματικής σύμβασης ή τροποποίηση συμβάσεων, ή διαγραφή χρεών κ.ο.κ. Προβλέπει ακόμα την δημιουργία «κόμβου παρακολούθησης» των επιδόσεων Δήμων και Περιφερειών για πιο ασφυκτικό έλεγχο, αλλά και για στεγανοποίηση από κάθε λαϊκό αίτημα, ακόμα και με απαγορευτικό στις άλλες παρατάξεις να θέτουν θέματα και ψηφίσματα εκτός ημερήσιας διάταξης.

Να λοιπόν με ποιο μηχανισμό και για ποιον θα βρεθεί αντιμέτωπος ήδη από την επόμενη μέρα των εκλογών ο λαός.

Να γιατί χρειάζεται να βγει ενισχυμένη η Λαϊκή Συσπείρωση, η μόνη εγγύηση στην οργάνωση, στον καθημερινό αγώνα και την αναμέτρηση με την πολιτική του κεφαλαίου.

Ο αγώνας αυτός περνάει μέσα από τις τοπικές εκλογές, με την καταψήφιση σε Δήμους και Περιφέρειες των υποψηφίων όλων των κομμάτων και τους δήθεν ανεξάρτητους που στηρίζουν την ανάπτυξη για τα συμφέροντα των λίγων, σε βάρος των δικαιωμάτων και των αναγκών της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού.

Όλων εκείνων που στέκονται απέναντι σε εργατικές – λαϊκές διεκδικήσεις, που επικαλούνται την έλλειψη πόρων και τις αντοχές της οικονομίας ενώ όλα αυτά γίνονται ατμός, όταν πρόκειται να χρηματοδοτήσουν έργα και προγράμματα που στηρίζουν την κερδοφορία των ομίλων ταράζοντας τα λαϊκά στρώματα στη φορολογία.

Απέναντι σ’ αυτή την αντιλαϊκή ομοβροντία από Κυβέρνηση, Δήμους και Περιφέρειες, ο λαός μπορεί να βγει ακόμα πιο δυνατός. Να σκεφτεί τι είναι αυτό που μπορεί να κάνει την διαφορά την επόμενη μέρα, με πρωτοπόρους που θα παλεύουν για να καλυφθούν οι ανάγκες μας, για το δικαίωμα να ζούμε με αξιοπρέπεια, αλλά και για την ανάγκη μας να μην πνιγόμαστε τον χειμώνα και να μην καιγόμαστε το καλοκαίρι.

Οι Δημοτικές Αρχές που μέχρι τώρα διοίκησαν τον Δήμο ήταν απόλυτα εναρμονισμένες με το αντιλαϊκό πλαίσιο που έχουν διαμορφώσει η σημερινή κυβέρνηση και οι προηγούμενες με αρωγό πάντα την Περιφέρεια.

Η μόνη κριτική που ασκούνταν μέχρι τώρα στη Δημοτική Αρχή από τις υπόλοιπες παρατάξεις στα Δημοτικά Συμβούλια ήταν ότι δεν έχει όραμα για τη διοίκηση του Δήμου.

Η Λαϊκή Συσπείρωση είναι η μόνη ρεαλιστική, μαχητική αξιόπιστη επιλογή για να εκφραστεί η αντίθεση. Είναι η αγωνιστική επιλογή που μπορούν να κάνουν οι δημότες, πέρα από την κομματική τους επιλογή.

Εμείς είμαστε ενάντια με την λογική που λέει ότι η χρηματοδότηση του Δήμου θα γίνεται με επιπλέον φόρους από τους δημότες και με ταυτόχρονη συρρίκνωση του κρατικού προϋπολογισμού. Με πολιτική που λέει ότι κράτος, Περιφέρεια και Δήμος θα μας φορολογούν χοντρά και την ίδια ώρα θα ξαναπληρώνουμε για να καλύπτουμε βασικές ανάγκες των οικογενειών μας.

Στις 8 Οκτώβρη ψηφίζουμε για όλα. Ψηφίζουμε αυτούς που γνωρίσαμε από την δράση και την αγωνιστική τους στάση και όχι τους γνωστούς που θα μας ξεχάσουν την επόμενη των εκλογών για να συνεχίσουν το αντιλαϊκό τους έργο.

Να γίνουμε εμείς οι διεκδικήσεις και ο οργανωμένος αγώνας μας, να γίνουμε εμείς το αντίπαλο δέος.

Στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση, εκεί που παίζονται οι τύχες και το μέλλον των ανθρώπων αυτής της πόλης, έχουμε μία και μόνο επιλογή: Να κρατήσουμε άσβεστη τη φλόγα της ανθρωπιάς, να κρατήσουμε ζωντανές τις αξίες της αλληλεγγύης, της προσφοράς στον συνάνθρωπο, της ελπίδας, ότι χτίζουμε τον δικό μας κόσμο και έρχονται οι μέρες που ονειρευόμαστε.

Τις διεκδικήσεις της Δημοτικής Αρχής απέναντι στην κρατική εξουσία και ειδικότερα στην Περιφερειακή Αρχή, θα δυναμώσει η ενίσχυση του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής τον αγωνιστή Σωτήρη Παρίση και στο Δήμο την αγωνίστρια γιατρό Βάνα Πατρινού. Είναι ώρα ο Μεσολογγίτικος λαός να σηκώσει το μπόι του, να πάρει πίσω την υπερηφάνεια που του στέρησαν όλα αυτά τα χρόνια. Μόνο έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για να φτιάξουμε την πόλη μας στο μπόι των ονείρων μας.

Χαρ. Τουλιάτος

Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Π.ΕΑιτωλ/νίας

Λαϊκή Συσπείρωση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *