Κατηγορίες

Φώτης Σκληρός: Ο στόχος «καλύτερα σχολεία για τα παιδιά μας» είναι ένα συλλογικό στοίχημα που πρέπει συνεχώς να  το κερδίζουμε!!

Ένα συλλογικό κερδισμένο στοίχημα  για το πώς ένα επαρχιακό Δημόσιο σχολείο της δεκαετίας του  70 μπορεί να γίνει ένα σύγχρονο σχολείο, είναι το Γυμνασίου Νεοχωρίου  Ι.Π.Μεσολογγίου  (https://gym-neoch.blogspot.com/), στο οποίο είχα τιμή να είμαι διευθυντής για 6 χρόνια,  αν υπάρχει όραμα, βούληση, ομαδική προσπάθεια και συνεργασία με όλους, για όλους!

Είναι αυτονόητο ότι σε ιδανικές συνθήκες οι αναγκαίοι πόροι για την αναβάθμιση των σχολικών μονάδων  καθώς και για  την ανέγερση νέων πρέπει να είναι βασικό μέλημα της Πολιτείας. Επειδή όμως πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, τα εμπόδια και τα αξιέξοδα  πρέπεινα ξεπερνιούνται! Τίποτα δεν θα μπορούσαμε να καταφέρουμε μόνοι μας. Η εποικοδομητική συνεργασία  μεταξύ όλων των βαθμών αυτοδιοίκησης (Δήμοι-Περιφέρεια), της ΚΤΥΠ ΑΕ, όλων των κρατικών οργανισμών και υπηρεσιών,  σε συνδυασμό με δωρεές ιδιωτών για  περεταίρω χρηματοδότηση  όλων των σχολικών συγκροτημάτων, με στόχο την βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών της εκπαίδευσης πρέπει  να είναι προτεραιότητα και υποχρέωση όλων μας.
Οι υποδομές που ανακατασκευάσαμε,  που δημιουργήσαμε (κλειστό γυμναστήριο, γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ κ.λ.π.) και αυτές  που δρομολογήσαμε για το μέλλον θα μπορούν να καλύπτουν τις ανάγκες του σχολικού  συγκροτήματος αλλά  και της ευρύτερης περιοχής, γιατί τα σχολεία πρέπει να είναι ανοιχτά στη κοινωνία.
Η ενεργειακή, αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών, η σημαντική  βελτίωση του αύλιου χώρου,  η ποιοτική μουσική στα διαλείμματα  συμβάλλουν στην ευχάριστη παραμονή των μαθητών στο χώρο του σχολείου.
Ο σύγχρονος ηλεκτρονικός εξοπλισμός,  με τον οποίο ενισχύσαμε το σχολείο μας (διαδραστικοίπίνακες, ηλεκτρονικοί υπολογιστές και προτζέκτορες σε κάθε αίθουσα,  ασύρματα δίκτυα σε όλο το χώρο του σχολείου κ.λ.π.). αποτελούν  σημαντικά εποπτικά μέσα διδασκαλίας  για να βοηθήσουν τους μαθητές να κατακτήσουν την γνώση στον 21ο αιώνα.
Για  την ασφάλεια των κτιριακών υποδομών και του εξοπλισμού  εγκαταστήσαμε  συστήματα συναγερμού και κάμερες ασφαλείας ενώ εκκρεμεί η υλοποίηση αιτήματος  για σχολική φύλαξη. 
Τα παιδιά μας αξίζουν ασφαλή και αξιοπρεπή σχολεία!

«Μπροστά, για όλους!» με τον Νεκτάριο Φαρμάκη,  ανεξάρτητα από τοπικιστικές, ιδεολογικές ή άλλες διαφορές. Εξάλλου, ο Περιφερειάρχης μας το δηλώνει  ξεκάθαρα: «..Το νέο όνομά μας είναι η υπόσχεση που δίνουμε: Μπροστά, για Όλους! Δεν είναι ένα απλό σύνθημα, δεν είναι ένα απλό όνομα συνδυασμού. Είναι η υπόσχεση που σήμερα δίνουμε για την επόμενη μέρα και την επόμενη θητεία. Είναι η βούλησή μας να προχωρήσουμε μπροστά, δυναμικά αλλά και ενωτικά και σε συνεργασίες με όλους για όλους…».

«Μπροστά, για όλους!» Με την Περιφέρεια  Δυτικής Ελλάδας  αρωγό και συμπαραστάτη στην κοινή προσπάθεια  προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Φώτης Σκληρός  

Διευθυντής 1ου Λυκείου Μεσολογγίου – Παλαμαϊκή Σχολή

Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *