Κατηγορίες

Ιδιαίτερη μέριμνα με άμεσα μέτρα ανάπτυξης στο Αιτωλικό

Θανάσης Λύρος για το Αιτωλικό: “Ιδιαίτερη μέριμνα με σειρά άμεσων μέτρων & ρεαλιστικών προτάσεων Ανάπτυξης”

Η ιδιαίτερη σημασία που έχει η ανάπτυξη τουΑιτωλικού για τον υποψήφιο Δήμαρχο Ι. Π. Μεσολογγίου, Θανάση Λύρο, έγινε αποδεκτή με χαμόγελα αισιοδοξίας από τους παρευρισκόμενους στην κεντρική του ομιλία στο Αιτωλικό.

Με σειρά άμεσων μέτρων και ρεαλιστικών προτάσεων Ανάπτυξης, ο Θανάσης Λύρος,κατέθεσε “υπόσχεση τιμής” να αποκτήσει, και πάλι, το Αιτωλικό την χαμένη του αίγλη.

Κατά την ομιλία του ο κ. Θανάσης Λύρος, τόνισε

(δείτε το video)

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/ne9KKlc_Uwo?si=W6w8G0ENzJbFtl3E” title=”YouTube video player” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share” allowfullscreen></iframe>

Είναι ντροπή σήμερα να μην έχει ακόμα καθαρό πόσιμο νερό.

Ευθύνες έχουν όλοι όσοι διοίκησαν μέχρι σήμερα και σας ζητούν με θράσος ξανά την ψήφο σας

Θεατρινισμοίψευτιέςυποσχέσεις αλλά το αποτέλεσμα είναι να πίνετε μολυσμένο νερό, γεμάτο χώμα και σκουριές.

Αυτή η κατάσταση δεν αξίζει στο Αιτωλικό.

Μ’ εμάς Δημοτική Αρχή, όλοι οι συνδημότες μας σε Μεσολόγγι, Αιτωλικό, Οινιάδες θα πίνουν νερό αρίστης ποιότητος από δύο κύριες πηγές, του Ευήνου και του Αγίου Δημητρίου, γιατί εμείς μπορούμε και θα το κάνουμε.

Όσον αφορά τις οφειλές των κατοίκων του Αιτωλικού προς την ΔΕΥΑΜ, λόγω της ακαταλληλότητας του πόσιμου νερού, εμείς θα διαγράψουμε μέρος του οφειλομένου ποσού και θα ρυθμίσουμε τις υπόλοιπες οφειλές. 

Θα λάβουμε κάθε μέριμνα για να σταματήσει η ρύπανση της λιμνοθάλασσας, που έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργείται συχνά το φαινόμενο του ευτροφισμού. 

Συνέπεια του φαινομένου αυτού είναι με απλές κουβέντες να απλώνεται μια δυσάρεστη και ενοχλητική μυρωδιά και σε πιο ακραίες περιπτώσεις να απλώνεται στην επιφάνεια της λιμνοθάλασσας ένας χλοοτάπητας από ρύπους, που προκαλεί έλλειψη οξυγόνου και επομένως θανάτους ψαριών.  

Για τα ιστορικά Γιοφύρια του Αιτωλικού, που αποτελούν μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς, θα δώσουμε την πρέπουσα λύση για την διάσωση και διατήρησή τους.

Ιδιαίτερη μέριμνα θα ληφθεί επίσης για την αντιπλημμυρική προστασία της πόλεως.

Το «Μουσείο Βάσως Κατράκη, Εικαστικό Κέντρο Χαρακτικής» στο Αιτωλικό, το καμάρι μας, το μοναδικό μουσείο αμιγώς Χαρακτικής Τέχνης στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, αποτελεί εδώ και χρόνια ένα “νεκρό” μουσειακό χώρο, σημαδεμένο ανεξίτηλα από την αδιαφορία και την διαχρονική εγκατάλειψη των Δημοτικών Αρχών.

Το Μουσείο που φιλοξενεί την πολιτιστική κληρονομιά, ανεκτίμητης αξίας, της σπουδαίας Βάσως Κατράκη, της πρωτοπόρας Αιτωλικιώτισσας χαράκτριας, με διεθνή αναγνώριση και που με επιθυμία τής ίδιας προσφέρθηκε στον γενέθλιο τόπο της, όχι μόνο δεν αξιοποιήθηκε όπως άξιζε, αλλά ανεπανόρθωτες φθορές έχουν ήδη καταστρέψει μεγάλο μέρος των έργων. 

Αυτό αποτελεί προσβολή τού έργου τής Βάσως Κατράκη και του έργου της.

Δεσμεύομαι, όπως τόνισα και στην κόρη της μεγάλης χαράκτριας, ως Δημοτική Αρχή να λάβουμε άμεσα μέτρα συντήρησης, με συντονισμένη προσπάθεια και παρέμβαση στο υπουργείο Πολιτισμού, να ενεργοποιήσει και να υλοποιήσει κάθε δυνατότητα χρηματοδότησης από εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα, καθώς και κάθε φορέα χρηματοδότησης για δράσεις πολιτισμού. 

Απόλυτη αναγκαιότητα είναι να διασωθούν τα έργα της χαράκτριας, που τιμά το Αιτωλικό, τον Δήμο και την πατρίδα μας.

Επισημαίνω δε την αναγκαιότητα δημιουργίας εργαστηρίων χαρακτικής, την συνεργασία με Ανώτατες Σχολές Καλών Τεχνών, το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος και καλλιτέχνες, για την αύξηση της επισκεψιμότητας του Μουσείου, ώστε να αναδειχτεί ως πολιτιστικό ορόσημο του τόπου, χώρος έμπνευσης για τους καλλιτέχνες και σημείο αναφοράς για πολλαπλές πολιτιστικές δραστηριότητες. 

….

Θα στηρίξουμε το Φεστιβάλ Θεάτρου στο Αιτωλικό και κάθε προσπάθεια, που γίνεται από πολιτιστικούς Συλλόγους του Δήμου μας. 

Θα αξιοποιήσουμε διεθνώς, με ουσιαστικό τρόπο,τα παραδοσιακά μας πανηγύρια τού Αϊ-Συμιού στο Μεσολόγγι, της Αγι-Αγάθης στο Αιτωλικό και την Σταμνά, του Αϊ-Γιάννη στο Μποχώρι και της Αγια-Παρασκευής στο Νιχώρι.

Το βαρύ χαρτί μας, είναι οι Εορτές Εξόδου, που πραγματοποιούνται για να τιμηθεί το μοναδικό στα ανθρώπινα χρονικά γεγονός της Εξόδου, της εθελούσιας θυσίας των Ελευθέρων Πολιορκημένων.

Ανάλογης προβολής θα τύχει η Μάχη του Ντολμά, αλλά και άλλες μάχες που έλαβαν χώρα σε νησάκια  προπύργια του Μεσολογγίου, ως σημαντικά κομμάτια των όσων γεγονότων προηγήθηκαν της Εξόδου. 

Η Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου – Αιτωλικού θα γίνει Διεθνές Προπονητικό Ναυταθλητικό Κέντρο, όπου θα συρρέουν ομάδες απ’ όλο τον κόσμο για τις προπονήσεις τους σε ιδανικές καιρικές συνθήκες, χειμώνα – καλοκαίρι.

Η Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου – Αιτωλικού θα καταστεί επίσης πόλος έλξης για παρατήρηση πουλιών, για τα ιχθυοτροφεία, για τις πελάδες, το παραδοσιακό ψάρεμα κλπ.

Απ’ αυτήν την δραστηριότητα θα προκύψουν ιδιαίτερα οφέλη για το Αιτωλικό και τα χωριά, που βρίσκονται γύρω από το μοναδικό κανάλι.

Θα διαμορφώσουμε τις υπάρχουσες παραλίες κολύμβησης (plages), σύμφωνα με τις προβλεπόμενες προδιαγραφές.

Στο Αιτωλικό ιδιαίτερα, θα διαμορφωθούν οι πλάζ στο Άγαλμα, στον περιφερειακό δρόμο και στα Ρεμπάκια, τα οποία θα αποκτήσουν την παληά τους αίγλη.

Θα αξιοποιήσουμε τα ιαματικά λασπόλουτρα Αγίας Τριάδας και Φοινικιάς, με αξιοπρεπείς υποδομές και την ανάλογη προβολή.

Θα ιδρύσουμε επίσης Μουσείο Θαλάσσης.

…..

Μια εύλογη ερώτηση που θα μπορούσε να κάνει ο καθένας σας, ακούγοντάς με να σας παραθέτω το πρόγραμμά μας, είναι «μα πού θα μείνουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι που θα έρθουν, αν όλα πάνε καλά και εκλεγείτε Δημοτική Αρχή»;

Απαντώ αμέσως, πως θα αξιοποιήσουμε τα πολλάΕυρωπαϊκά Προγράμματα που υπάρχουν, Leader, ΕΣΠΑ, για κατασκευή τουριστικών καταλυμάτων

Έπειτα, έχουμε ήδη διεθνείς επενδυτές, Έλληνες και ξένους, που αναμένουν το πράσινο φως να ρίξουν χρήμα στον Δήμο μας, αφού πρωτύτερα έχουν ενημερωθεί διεξοδικώς για τα πλεονεκτήματα της περιοχής μας.

Η Δημοτική Αστυνομία θα ενισχυθεί, για να ασχολείται με τον ρόλο για τον οποίον έχει ιδρυθεί.

Το πολύ σοβαρό θέμα της Υγείας αποτελεί πρωταρχικό μέλημα του Συνδυασμού μας. 

Σας διαβεβαιώνω πως κύριος στόχος μας είναι η αυτονόμηση του Νοσοκομείου Μεσολογγίου από αυτό τού Αγρινίου, καθ’ ότι ο Νομός μας είναι ο μεγαλύτερος σε έκταση της χώρας μας και με πληθυσμό 250.000 κατοίκων. 

Ένα Νοσοκομείο, λοιπόν, αγαπητοί μου, ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ για τον Νομό μας. 

Αταλάντευτη υπόσχεση και δέσμευσή μου αποτελεί η με κάθε τρόπο στελέχωση του Νοσοκομείου μας και του Κέντρου Υγείας Αιτωλικού με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, για να μπορούν να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των συνδημοτών μας. Αυτά δεν είναι λόγια. Εμείς μπορούμε και θα το πετύχουμε.

Στόχος της Δημοτικής μας Αρχής είναι να αξιοποιήσουμε το παληό Νοσοκομείο «Χατζηκώστα», που ερημώνει μέρα με την μέρα, και να χρησιμοποιηθεί καθαρά για Ιατρικούς σκοπούς, ώστε να σεβαστούμε τις επιταγές της διαθήκης του Ευεργέτη.

Το σχέδιό μας είναι να μετατραπεί σε Διεθνές Επιστημονικό Συνεδριακό Κέντρο και Πολυδύναμο Δημοτικό Ιατρείο, που θα καλύπτει τις αυξημένες ανάγκες Υγείας του τόπου μας. 

….

Η αυξημένη μέριμνα για τα προβλήματα των ΑΜΕΑείναι υποχρέωσή μας καθώς επίσης και η ιδιαίτερη φροντίδα για την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των ΡΟΜΑ

Για να λύσουμε το μεγάλο πρόβλημα των αδέσποτων ζώων θα κατασκευάσουμε άμεσα νέο καταφύγιο με τις προβλεπόμενες όμως προδιαγραφές.

Αποφασιστική τομή της Δημοτικής μας Αρχής είναι το ζωντάνεμα των κοινοτήτων μας. Για τον λόγο αυτό θα δώσουμε την αρμοδιότητα στα Τοπικά μας Συμβούλια να διαχειρίζονται χρήματα για τις άμεσες ανάγκες τους, που πληρώνουν οι κάτοικοι κάθε κοινότητας ως ανταποδοτικά τέλη.

Υπόσχεσή μου είναι να καθιερώσω τον «Καφέ με τον Δήμαρχο», με επισκέψεις μου ανά τακτά διαστήματα σε όλες τις πόλεις και τα χωριά του Δήμου μας, για άμεση επικοινωνία με τους πολίτες. Θα έρχομαι εγώ σ’ εσάς κι όχι εσείς να περιμένετε στην ουρά στο Δημαρχείο και να μην μπορείτε να με δείτε.

Είναι κι άλλα πολλά, αγαπητοί μου συνδημότες, που θα ήθελα να σας περιγράψω, για τους σχεδιασμούς μας, όταν αναλάβουμε τον Δήμο της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου.

Θα έχετε την ευκαιρία να τα δείτε αναλυτικά στο πρόγραμμά μας.

Δεν είμαστε χθεσινοί σ’ αυτήν την διαδικασία ούτε είμαστε όλοι ίδιοι

Και να θυμάστε, πως σήμερα ζητάνε ξανά την ψήφο σας άνθρωποι που διοίκησαν το Δήμο μας και απέτυχαν να φέρουν αποτελέσματα. 

Όλοι είμαστε γνώστες των όσων ακούγονται καθημερινά για εξαγορές συνειδήσεων, δόλιες συμπεριφορές και ανεντιμότητα, από πρόσωπα που άσκησαν εξουσία στο Δήμο μας και με μεγάλη ευκολία βρέθηκαν υποψήφιοι σε ανθρώπους, που μέχρι πριν λίγο κατηγορούσαν.

Πρόσωπα που δεν έχουν προσφέρει το παραμικρό στον τόπο μας.

Καταδικάστε τους στην κάλπη.

Δεν μας αξίζουν τέτοιοι άνθρωποι

Στο ψηφοδέλτιό μας υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ανεκτίμητη ανιδιοτελή  προσφορά στον τόπο μας, 

άξιοι άνθρωποι όλων των κοινωνικών στρωμάτων, από κάθε γωνιά του Δήμου μας, 

χρήσιμοι την επόμενη μέρα, ώστε, 

με συνεργασία, σεβασμό και αξιοπρέπεια, να πάμε τον Δήμο μας εκεί που πραγματικά του αξίζει.

Θα είστε όλοι σας υπερήφανοι για μας…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *