Κατηγορίες

«Ρεζιλίκια» στον Αγώνα δρόμου λιμνοθάλασσας για την Γιορτή Ψαριού

Πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο της γιορτής ψαριού, ο αγώνας δρόμου λιμνοθάλασσας. 

Ο αγώνας περιελάμβανε τρεις διαδρομές: 5χλμ, 10χλμ για τους ενήλικες και 1000μ. για τα παιδιά.

Τη διοργάνωση ανέλαβε ο σύλλογος του κ. Μάκη Σαραντάρα. 

Στην αφετηρία στάθηκαν αρκετοί δρομείς, όχι μόνο από το Αιτωλικό, αλλά κι από τις γύρω περιοχές.

Ένας αγώνας σε μία ξεχωριστή τοποθεσία, με διαδρομές δίπλα στη λιμνοθάλασσα και βράβευση των αθλητών που ξεχώρισαν πάνω σε γαΐτα. Μάλιστα, ο αγώνας ονομάστηκε Το Σταφνοκάρι. Υπήρχαν τραπέζια με πλούσια τοπικά εδέσματα, φρούτα και σουβλάκια. 

Όμορφη έκπληξη ήταν η χορευτική επίδειξη Ζούμπα από τα παιδικά τμήματα της Βάσως Σαραντάρα, η οποία, όμως, καθυστέρησε αρκετά την έναρξη των αγώνων. Κάποιοι δρομείς αναγκάστηκαν να φύγουν, καθώς έπρεπε να παρευρεθούν στις εκδηλώσεις για τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου στη Ναύπακτο.

Δυστυχώς, η οργάνωση των διαδρομών ήταν ελλιπής. Πολλοί δρομείς έχασαν τη διαδρομή που έπρεπε να ακολουθήσουν, καθώς δεν υπήρχε σήμανση ούτε εθελοντές να υποδεικνύουν τη διαδρομή, ενώ τα πέρα-δώθε στην περιμετρική για να συμπληρωθούν τα απαραίτητα χιλιόμετρα, μπέρδεψαν τους δρομείς των 5χλμ με αποτέλεσμα αρκετοί να τερματίσουν με διαφορετικά χιλιόμετρα και να υπάρξουν διαμαρτυρίες. Επιπλέον, οι δρομείς -ακόμα και οι ανήλικοι- έτρεχαν σε δρόμους που δεν υπήρχαν κώνοι και δεν είχε γίνει καν παύση κυκλοφορίας.

Η αμήχανη στιγμή της εκδήλωσης ήταν ο εκφωνητής άρχισε να “μαλώνει” πολύ έντονα τους παρευρισκόμενους καλεσμένους που διαμαρτυρήθηκαν και να μιλάει άσχημα μπροστά στα έκπληκτα μάτια των μικρών αθλητών, κατηγορώντας τους για ασέβεια στον “κουρασμένο και άυπνο” διοργανωτή. 

Στην πορεία ο ίδιος ζήτησε συγγνώμη και, μάλιστα, βράβευσαν όχι μόνο κατηγορίες 5 και 10 χλμ. αλλά και 3!! Και αφού δεν έφτασαν τα κύπελλα, άρχισαν να βραβεύονται αθλητές με περσινά και προπέρσινα και να πηγαίνουν βροχή τα αρνητικά σχόλια στο facebook.

Πολλοί ήταν και οι γονείς που διαμαρτυρήθηκαν, καθώς δεν δόθηκαν αριθμοί συμμετοχής στα παιδιά τους (Bib), ενώ πλήρωσαν κανονικά το ποσό συμμετοχής, αφού δεν ήταν δωρεάν η συμμετοχή στους αγώνες.

Ο τόπος μας έχει μεγάλη κοινότητα δρομέων και θα έπρεπε να συνεργάζονται όλοι σε τέτοιες εκδηλώσεις. Ειδικά, άτομα με την εμπειρία του κ. Σαραντάρα, θα έπρεπε να καλωσορίζουν νέους δρομείς και να πορεύονται ομαδικά.

Και του χρόνου με υγεία σε όλους τους συμμετέχοντες! Ευχόμαστε κάθε χρόνο και καλύτερα.

Πηγή: etoliko.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *