Κατηγορίες

Παγκόσμια κατακραυγή για τον βομβαρδισμό νοσοκομείου στη Γάζα με 500 νεκρούς

Παγκόσμια κατακραυγή έχει προκαλέσει ο βομβαρδισμός του νοσοκομείου στη Γάζα, με τις αναφορές να κάνουν λόγο για τουλάχιστον 500 νεκρούς, και την πλευρά του ισραήλ να επιχειρεί, από την πρώτη στιγμή, να αποποιηθεί όποια ευθύνη. Μάλιστα, παρατίθεται ως επιχείρημα ως ισχυρισμός «δεν βομβαρδίζουμε νοσοκομεία», μολονότι με μία γρήγορη αναζήτηση ο ισχυρισμός καταρρίπτεται.

Μετά την αποκάλυψη ότι το νοσοκομείο Αλ Άχλι στη Γάζα είχε χτυπηθεί ξανά τις προηγούμενες ημέρες, «από ισραηλινό πύραυλο», όπως κατήγγειλε ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπερι, Τζάστιν Γουέλμπι (δείχνοντας ξεκάθαρα προς την πλευρά του Τελ Αβίβ) μία ακόμα ανακοίνωση εκπροσώπων της Εκκλησίας αποδίδει την ευθύνη στο Ισραήλ.

Ειδικότερα, ανώτατοι εκπρόσωποι των Εκκλησιών στην Ιερουσαλήμ, σε ανακοίνωσή τους με ημερομηνία 17 Οκτωβρίου 2023, καταδικάζουν την επίθεση στο ημέτερο Αγγλικανικό Επισκοπικό Νοσοκομείο Αλ Άχλι στη Γάζα, που σημειώθηκε, όπως υπογραμμίζουν:  «στη διάρκεια των εκεί Ισραηλινών βομβαρδισμών».

Τονίζουν χαρακτηριστικά: «Ωστόσο, αυτή η ημέρα προβληματισμού αμαυρώθηκε από μια βάναυση επίθεση στο Αγγλικανικό Επισκοπικό Νοσοκομείο μας Al Ahli στη Γάζα κατά τη διάρκεια των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών εκεί».

Και, προσθέτουν στη συνέχεια: «Η καταστροφή που σημειώθηκε, σε συνδυασμό με την ιερόσυλη στόχευση της εκκλησίας, χτυπούν τον πυρήνα της ανθρώπινης ευπρέπειας. Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι αυτό αξίζει διεθνής καταδίκη και τιμωρία. Απηχεί μια επείγουσα έκκληση για τη διεθνή κοινότητα να εκπληρώσει το καθήκον της για την προστασία των αμάχων και τη διασφάλιση ότι τέτοιες απάνθρωπες φρικτές πράξεις δεν θα επαναληφθούν».

Αναλυτικά η δήλωση της Επισκοπικής Μητρόπολης Ιεροσολύμων (Diocese of Jerusalem):


Πηγη: documentonews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *