Κατηγορίες

Κληρονομιές μιας καταρρέουσας δημοτικής εικονικής πραγματικότητας

Ένα μήνα μετά τις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου και το μαύρο χάλι της «κρυστάλλινης» εικονικής πραγματικότητας του δήμου μας δεν κρύβεται.

Κεντρική πλατεία Μεσολογγίου: Αισίως στον 3ο χρόνο ανακατασκευής και στη 2η εβδομάδα συσκότισης, με τα χρήματα να περιμένουν στο ταμείο του δήμου.

Ένα χρόνο πριν (15/10/2022), ο κ. Λύρος δήλωνε πως «σύντομα η πόλη και οι δημότες μας θα απολαμβάνουν μια νέα ομορφότερη και πιο λειτουργική πλατεία». Ένα χρόνο μετά και ενώ ήδη πολλοί δήμοι ξεκίνησαν τους στολισμούς των Χριστουγέννων, εμείς ακόμη μάταια αναζητούμε μια «αχτίδα φωτός». Ίδια δυστυχώς η κατάσταση και σε άλλα σημεία του δήμου, όπως στο Αιτωλικό, στο Ευηνοχώρι, στο δρόμο έξωθεν του Κήπου των Ηρώων και αλλού.

Σχολική Στέγη: 4 χρόνια δίχως μια ουσιαστική επισκευή, με αποτέλεσμα:

Το κλείσιμο του ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ λόγω καθίζησης του ταβανιού. Πρόβλημα – το οποίο όπως και αρκετά άλλα του εν λόγω σχολείου – ήταν εγγράφως γνωστά στη δημοτική αρχή από την αρχή της θητείας της (12/2/2019 αρ. πρωτ. 24). Η αδιαφορία «κτύπησε νταβάνι», όμως εκλογικά δικαιώθηκε…
Μια ολιγόλεπτη νεροποντή αρκούσε για να καταστεί αδιάβατο το προαύλιο του 6ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ.

Συνολικά το σχολείο βρίσκεται στα όρια της ακαταλληλότητας και γι’ αυτό το αναδείξαμε ως μείζον ζήτημα προεκλογικά. Όμως και σε αυτή την περίπτωση, τα «αυτιά των υπευθύνων δεν ιδρώνουν».

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ & ΛΥΚΕΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ – Συστεγαζόμενο με το 2ο ΓΕΛ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Τέσσερα χαμένα χρόνια αναβλητικότητας και ατέρμονου πινγκ πονγκ μετάθεσης ευθυνών. Η αναποτελεσματικότητα στο μεγαλείο της, με μαθητές, καθηγητές και γονείς δικαίως «στα κάγκελα» και δύο σχολεία δυσλειτουργικά.

Οι καθυστερήσεις στέγασης του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου πρέπει να λάβουν τέλος εντός του 2024 και το έργο της ανακατασκευής του Κτιρίου Κυριαζή να δημοπρατηθεί. Για εμάς είναι μείζον ζήτημα και θα κάνουμε γι’ αυτό ότι περνά από το χέρι μας, εντός και εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου.

Όπως επίσης για όλα τα σχολεία καθίσταται αναγκαία η διαμόρφωση πλήρη Τεχνικού Φακέλου για καθένα από αυτά, με ευθύνη της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου, τη συνέργεια των Συλλόγων Διδασκόντων και της Περιφέρειας.

Δημοτικό Στάδιο Μεσολογγίου: Το έργο της ανακατασκευής έχει εκ νέου σταματήσει εδώ και τρείς εβδομάδες, όσον αφορά το μέρος του ταρτάν, των σκαμμάτων και των βαλβίδων ρίψεων. Επρόκειτο, σύμφωνα με τις δηλώσεις των «υπευθύνων», να έχει ολοκληρωθεί στα τέλη Αυγούστου, ενώ το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης του λήγει στα τέλη του επόμενου μήνα.

Είναι ολοφάνερο πως από Γενάρη θα ανοίξει «ο ασκός του Αιόλου». Θα απαιτηθεί από τη νέα δημοτική αρχή σκληρή δουλεία και σχεδιασμένη προσπάθεια ανόρθωσης του δήμου. Με διαφάνεια, ενημέρωση των πολιτών και συνέργεια με τις υγιείς δυνάμεις της τοπικής κοινωνίας.
Οψόμεθα…

Εκ μέρους της Δημοτικής Παράταξης
ΑΝ.ΤΑ.ΜΑ.
Ο νεοεκλεγείς Δημοτικός Σύμβουλος
Παναγιώτης Κατσούλης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *