Κατηγορίες

Εκατοντάδες οι νεοσύλλεκτοι στο ιστορικό ΚΕΝ Μεσολογγίου

Εκατοντάδες οπλίτες έδωσαν και πάλι ζωή στο ιστορικό Κέντρο Νεοσυλλέκτων του Μεσολογγίου καθώς από την περασμένη Δευτέρα ξεκίνησε η κατάταξη της 2023 ΣΤ ΕΣΣΟ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΑΙΧΜΗΣ ήδη έχουν καταταγεί εκατοντάδες και αύριο ολοκληρώνεται η διαδικασία οπότε και εκτιμάται ότι περίπου 620 οπλίτες θα έχουν περάσει τις πύλες του Στρατοπέδου

Το Κέντρο ανακαινίστηκε πλήρως και όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε παρουσιάζει πλέον μια εξαιρετική εικόνα, αντάξια του ιστορικού του ονόματος. Μετά από περίπου 5 χρόνια υπολειτουργίας όλα ζωντάνεψαν ξανά – μαζί και οι μνήμες – και τα στρατεύσιμα νιάτα της πατρίδας παρουσιάστηκαν για να λάβουν την αρχική εκπαίδευση και να ορκιστούν πίστη στην πατρίδα και υπακοή στο Σύνταγμα, τους Νόμους και τα ψηφίσματα του Κράτους.

Μαζί με τους οπλίτες ήδη έχουν αναλάβει υπηρεσία και περίπου 70 αξιωματικοί οι περισσότεροι εκ των οποίων εγκαταστάθηκαν στο Μεσολόγγι με ότι αυτό συνεπάγεται.

Είναι μια θετικότατη εξέλιξη μετά από περίπου 6 χρόνια οπότε και ο Π. Καμμένος και η τότε στρατιωτική ηγεσία αποφάσισαν να κλείσουν τα κέντρα κατάταξης. Τα πράγματα άλλαξαν, κρίθηκε ότι δεν ευδοκίμησε η νέα διαδικασία, η δημοτική αρχή και η κοινωνία πίεζαν για να επαναλειτουργήσει το Κέντρο και αυτό έγινε πραγματικότητα.

Η ορκωμοσία θα γίνει την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου και ήδη το Σάββατο εκατοντάδες νέοι θα έχουν την πρώτη τους έξοδο με την πόλη να ντύνεται στα… χακί!

aixmi-news

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *