Κατηγορίες

Ψήφισμα στην ΔΟΥ Μεσολογγίου για απόσυρση του Φορολογικού Νοσμοσχεδίου

Επίδοση ψηφίσματος παραδόθηκε σε προϊστάμενο της ΔΟΥ Μεσολογγίου για την απόσυρση του «σκληρού» Φορολογικού Νομοσχεδίου, από τον Εμποροβιομηχανικό Σύλλογο Μεσολογγίου, τον Δικηγορικό Σύλλογο Μεσολογγίου και τον Ιατρικό Σύλλογο Αιτωλοακαρνανίας.

Ωστόσο είναι απορίας άξιο γιατί το συγκεκριμένο ψήφισμα έλαβε ένας υπαλληλος της Οικονομικής υπηρεσίας του δήμου Μεσολογγίου, ο οποίος δεν έχει καμία αρμοδιότητα να λάβει αποφάσεις και όχι ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπεύθυνος υπουργός ή έστω κάποιος βουλευτής της κυβέρνησης του.

Ο πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου Κωνσταντίνος Πασιόπουλος, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Χρήστος Παΐσιος και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας Αριστόβουλος Τριβλής συναντήθηκαν την Τετάρτη, 8 Νοεμβρίου με τον προϊστάμενο της ΔΟΥ Μεσολογγίου κ. Βασίλη Αυδή, επιδίδοντάς του από κοινού ψήφισμα για την απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης για ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους.

Αναλυτικά το περιεχόμενο του ψηφίσματος:

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου, Δικηγορικού Συλλόγου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου και Ιατρικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας, με αφορμή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης για ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, αποφάσισαν:

  1. Να συνυπογράψουν το παρακάτω κείμενο:

Στο όνομα της δήθεν πάταξης της φοροδιαφυγής και της φορολογικής ‘’δικαιοσύνης’’, η κυβέρνηση επιχειρεί με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο για ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους να δώσει τη χαριστική βολή σε χιλιάδες συναδέλφους, φορτώνοντάς τους με νέα, δυσβάσταχτα χρέη που θα τους εξωθήσουν στην ανεργία και βάζοντας παράλληλα ταφόπλακα στην αγορά με την εξόντωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ελευθέρων επαγγελματιών, επιστημόνων.

Αντιλαμβανόμενοι την αγανάκτηση και την αναταραχή που έχει προκληθεί σε όλους τους συναδέλφους ανά τη χώρα, διεκδικούμε:

Την απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου.
Την πλήρη κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.
Την άμεση θεσμοθέτηση ειδικού ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού, ο οποίος θα τροφοδοτεί τις βασικές λειτουργίες της επιχείρησης και τους προμηθευτές της.
Τη θέσπιση υψηλού αφορολόγητου ορίου από κοινού αποδεκτό για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, κατ’ αναλογία όσων ισχύουν για τα φυσικά πρόσωπα.
Την κατάργηση Φ.Π.Α. για τους δικηγόρους.

  1. Να επιδώσουν το παρόν στον προϊστάμενο της ΔΟΥ Μεσολογγίου.
  2. Να δημοσιεύσουν το παρόν σε τοπικές εφημερίδες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *