Κατηγορίες

Ο Εμπορικός Σύλλογος συμμετέχει στη συζήτηση για κινητοποιήσεις κατά του νέου φορολογικού νόμου

Η διοίκηση του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου συμμετείχε μέσω του προέδρου Κωνσταντίνου Πασιόπουλου σε τηλεδιάσκεψη μεταξύ του ΔΣ της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.) και των Συλλόγων – μελών της, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου.

Στη διαδικτυακή συνάντηση έγινε εκτενής συζήτηση για τις κυβερνητικές εξαγγελίες σχετικά με τα νέα φορολογικά μέτρα και πώς αυτά θα επηρεάσουν τη βιωσιμότητα πλήθους μικρών αυτοαπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών, καθώς και το πλαίσιο που πρέπει να ακολουθήσουν όλοι από εδώ και πέρα ώστε να ακυρωθούν τα σχέδια της κυβέρνησης.

Από την πλευρά της Ο.Ε.ΕΣ.Π. προτάθηκε το καθολικό κλείσιμο των καταστημάτων την προσεχή Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου ενόψει των πανελλαδικών κινητοποιήσεων και άμεσες συνεδριάσεις των ΔΣ των Συλλόγων – μελών της Ομοσπονδίας για λήψη αποφάσεων και συμμετοχή στις όποιες δράσεις τοπικού χαρακτήρα.

Όλοι οι Σύλλογοι – μέλη της Ο.Ε.ΕΣ.Π. εξέφρασαν την έντονη αντίδρασή τους στα φορολογικά μέτρα που εξαγγέλθηκαν, ζητώντας την άμεση απόσυρσή τους και διεκδικώντας την υλοποίηση των κάτωθι μέτρων για την στήριξή τους και όχι τον αφανισμό τους:

Πλήρης κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος
Άμεση θεσμοθέτηση ειδικού ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού, ο οποίος θα τροφοδοτεί τις βασικές λειτουργίες της επιχείρησης και τους προμηθευτές της
Θέσπιση αφορολόγητου ορίου στα 12.000 ευρώ για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες αυτοαπασχολούμενους, κατ’ αναλογία όσων ισχύουν για τα φυσικά πρόσωπα
Υποχρεωτικά δεκτή η αίτηση στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό Ρύθμισης Οφειλών σε αιτούντες με ετήσιο εισόδημα έως 14.000 ευρώ
Κατάργηση της τραπεζικής προμήθειας στις ψηφιακές συναλλαγές

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε η αποστολή επιστολής, αλλά και άμεσης επικοινωνίας με όλους τους κατά τόπους βουλευτές, προκειμένου αυτοί να πάρουν θέση και να τοποθετηθούν δημόσια επί του θέματος, εν αναμονή του διευρυμένου συμβουλίου του τριτοβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου των εμπόρων και επιχειρηματιών (ΕΣΕΕ), όπου θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις για τη μορφή των πανελλαδικών κινητοποιήσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *