Κατηγορίες

«Αστράφτει» το λιμανάκι Αιτωλικού από σήμερα

Πραγματοποιήθηκε σήμερα και χτες εθελοντικός καθαρισμός στην τοποθεσία «Λιμανάκι» – Καταφύγιο Άγριων Πουλιών από τα μέλη του ΔΣ του Πολ. & Μορφ. Συλλόγου «Το Αιτωλικό», καθώς και μέλη του τμήματος Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης Πολ. & Μορφ. Συλλόγου “Το Αιτωλικό”

Κόπηκαν τα χορτάρια, κλαδεύτηκαν οι δάφνες και μαζεύτηκαν όλα τα σκουπίδια από την τοποθεσία. Αρμοδιότητες της Τοπικής Κοινότητας και της Δημοτικής Αρχής για ακόμα μία φορά πραγματοποιήθηκαν από εθελοντές…. Και μάλιστα λιγοστούς…. καθώς δεν υπήρξε ιδιαίτερη συμμετοχή παρά την ανοιχτή πρόσκληση προς τους συμπολίτες μας.

Πολλοί ήταν οι επισκέπτες από άλλες πόλεις της Ελλάδος σήμερα το πρωί στην τοποθεσία, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τη δράση μας και για την περιοχή.

Αύριο Δευτέρα θα επισκεφθεί το Λιμανάκι μία ομάδα η οποία εκπροσωπεί την Μπιενάλε Θεσσαλονίκης και θα παρευρίσκονται η διευθύντριά της κ. Θάλεια Καρρά, η Ιστορικός Τέχνης Φωτεινή Σαλβαρίδη κ.α., οι οποίοι έρχονται να παρουσιάσουν ένα πρότζεκτ για το Μουσείο Κατράκη, το οποίο έχει ήδη χρηματοδοτηθεί.

Το Λιμανάκι, έχει γίνει ήδη ένας σημαντικός προορισμός για τους επισκέπτες της πόλης μας και ένα ξεχωριστό τοπόσημο της, που μαζί με τον χώρο του Καρνάγιου, συγκροτούν μια ιδιαίτερη εικόνα τού τόπου μας. Ας την διατηρήσουμε όμορφη και καθαρή!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *