Κατηγορίες

Το Μεσολόγγι τίμησε και πάλι τον Στρατηγό Δημήτριο Θεοδωράκη

Το Μεσολόγγι τίμησε για μια ακόμη φορά τον Απελευθερωτή και Φρούραρχο της Κορυτσάς Στρατηγό Δημήτριο Θεοδωράκη

Κώστας Λύρος: «Το Μεσολόγγι δεν λησμονεί τους Ήρωες του»

Την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε επετειακή εκδήλωση για τον εορτασμό της Απελευθέρωσης της Κορυτσάς στην Πλατεία του Στρατηγού Δημητρίου Θεοδωράκη στην συνοικία «Καλλονή» Μεσολογγίου.

Στην πλατεία που εγκαινιάστηκε επι Δημαρχείας του Κώστα Λύρου τον περσινό Νοέμβριο, τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου π. Νικόλαο.

Την εκδήλωση ανοιξε με χαιρετισμό ο Δήμαρχος Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστας Λύρος όπου μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Σήμερα, βρισκόμαστε εδώ, για να αποδόσουμε τιμή και να ενθυμηθούμε τη μνήμη του Στρατηγού Δημητρίου Π. Θεοδωράκη, του σπουδαίου αυτού ανδρός που με αυπάρνηση, πίστη και προσήλωση στο εθνικό συμφέρον, συμμετείχε σε όλους τους αγώνες του έθνους με μακρόχρονη και ηρωική δράση.

Το Μεσολόγγι, τόπος σύμβολο και γενέτειρα ηρώων, δεν λησμονεί τους ήρωες και όσους χάθηκαν υπηρετώντας υψηλά ιδανικά και την πατρίδα. Συλλογίζεται, θυμάται και τιμά τους αγωνιστές και όσους θυσιάστηκαν, συντηρώντας και μεταφέροντας τη μνήμη και τα κατορθώματα τους στις νεότερες γενιές!».

Ενώ αναφορικά με την μακραίωνη και ένδοξη σχέση του Μεσολογγίου με τον Στρατό στάθηκε ιδιαίτερα στην ευόδωση των προσπαθειών και της καλής συνεργασίας της Δημοτικής Αρχής με τον συντοπίτη μας, Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και την Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την επαναλειτουργία του Κέντρου Νεοσυλλέκτων στην Ιερή μας Πόλη στο χώρο του ιστορικού στρατοπέδου 2/39.

Επίσης χαιρετισμό απεύθυναν ο εκπρόσωπος των απογόνων του Στρατηγού κ. Κωνσταντίνος Θεοδωράκης και ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ν. Αιτωλοακαρνανίας κ. Αναστάσιος Σκαρλάτος.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, τον κ. Κωνσταντίνο Θεοδωράκη, τους εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας και του Στρατου, του Συλλόγου Εφέδρων, του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου όπου φοιτούν μαθητές απόγονοι του Στρατηγού.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας κ. Απόστολος Καπνιάρης, ο πρώην Διοικητής του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων Συνταγματάρχης κ. Ιωάννης Τσαούσης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Εφέδρων Αξ/κών Αιτ/νίας κ. Γεώργιος Καλογεράκης, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ν. Αιτωλοακαρνανίας κ. Αναστάσιος Σκαρλάτος, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Νικόλαος Καραπάνος, ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Μεσολογγίου κ. Νικόλαος Χατζής, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής κ. Γεώργιος Σωτηρακόπουλος, Εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και του Στρατού, Εκπρόσωποι Φορέων, Συλλόγων, συγγενείς, απόγονοι του Ήρωα καθώς και κάτοικοι της περιοχής.

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *