Κατηγορίες

Παρόντες στο συλλαλητήριο οι συνταξιούχοι του δήμου Μεσολογγίου


Την Παρασκευή 24-11-2023 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το μεγαλειώδες Πανελλαδικό Συλλαλητήριο των Συνταξιούχων.

Δεκάδες χιλιάδες συνάδελφοι από τον Έβρο ως την Κρήτη κατέβηκαν διατρανώνοντας ότι δεν θα επιτρέψουμε στην Κυβέρνηση να μας κάνουν επαίτες και ότι με φιλοδωρήματα δεν μας ξεγελάνε.

Γιατί ο πλούτος που με τον ιδρώτα μας δημιουργήθηκε σε τούτον τον τόπο, δεν πήγε ποτέ για τις ανάγκες μας αλλά έγινε κέρδος για τους λίγους.

Λεηλάτησαν διαχρονικά όλες οι Κυβερνήσεις τα αποθεματικά των ταμείων μας ενισχύοντας το μεγάλο κεφάλαιο και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Σε εμάς τίποτε δεν χαρίστηκε. Όλα με τη δουλειά και τον αγώνα μας τα κατακτήσαμε.

Θα είμαστε συνέχεια στον δρόμο του αγώνα, μια φωνή, μια γροθιά, για να συνεχίσουμε το δίκαιο αγώνα μας, καταγγέλλοντας τις άδικες και αντισυνταγματικές περικοπές με τις οποίες όλες οι Κυβερνήσεις μέχρι σήμερα κατάφεραν να μετατρέψουν τις συντάξεις μας σε επίδομα πτωχοκομείου, όπου σήμερα δεν φτάνουν να πληρωθούν ούτε τα τιμολόγια του ρεύματος, ενώ κάθε τόσο μας ξεφουρνίζουν καινούργια μέτρα, περικοπές και αύξηση των ορίων ηλικίας για την σύνταξη στα 74 χρόνια, όπως απαιτούν τα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάπτυξης της Ε.Ε.

Στη μεγαλειώδη αυτή συγκέντρωση το παρόν έδωσαν με τα μέλη τους τα Σωματείο Συνταξιούχων του Δήμου μας Ι.Κ.Α., Ο.Α.Ε.Ε. και Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας. 

Ακολούθησε μια μεγάλη πορεία μέσω Πανεπιστημίου, Αιόλου και Σταδίου, καταλήγοντας στο Υπουργείο Εργασίας. Εκεί όλοι οι Συνταξιούχοι φώναξαν: «Με φιλοδωρήματα δεν μας ξεγελάτε, ντροπή σε σας που τόσα χρόνια κυβερνήσατε και κυβερνάτε».

Στη συνέχεια αντιπροσωπεία των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων είχε συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας κ. Γεωργιάδη, στον οποίο επέδωσε υπόμνημα με τα αιτήματά μας. Ο Υπουργός είπε πως θα εξετάσει τα αιτήματα, και κατά την πάγια τακτική των μέχρι τώρα Κυβερνήσεων, πρόβαλε τους περιορισμούς της «δημοσιονομικής πολιτικής».                

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *