Κατηγορίες

Αν έχετε αξιοπρέπεια, δώστε της πίσω τα λεφτά

Γράφει ο Πέτρος Κατσάκος


Γιατί η κίνηση αυτής της γυναίκας δεν έχει νόημα αν τα ΜΜΕ την αντιμετωπίζουν με την επιφανειακή ελαφρότητα της φιλοκυβερνητικής εκδούλευσης.

Επειδή ζούμε σε μια χώρα όπου οι δημοσιογράφοι έχουμε ξεχάσει να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, είναι απόλυτα φυσιολογικό να ακούς και να διαβάζεις ύμνους για τη γυναίκα που δώρισε ένα ασθενοφόρο στο νοσοκομείο της πόλης της και την είδηση να μην συνοδεύει ούτε μια καταγγελτική λέξη για την κυβέρνηση και το υπουργείο που έχουν φέρει το ΕΣΥ σε τέτοια χάλια, που η υγεία των πολιτών εξαρτάται από τη φιλανθρωπία των ίδιων των πολιτών.

Γιατί η κίνηση αυτής της γυναίκας δεν έχει νόημα αν τα ΜΜΕ την αντιμετωπίζουν με την επιφανειακή ελαφρότητα της φιλοκυβερνητικής εκδούλευσης. Γιατί η κίνηση αυτής της γυναίκας αποτελεί ένα ηχηρό ράπισμα σε όσους επιμένουν να υποστηρίζουν το εκσυγχρονιστικό success story της Νέας Δημοκρατίας, αποκρύπτοντας το σακατεμένο κοινωνικό κράτος που βρίσκεται πίσω από τη φτιασιδωμένη βιτρίνα του πρωθυπουργικού προφίλ. Γιατί το να αγοράζει ένας πολίτης με τις οικονομίες μιας ζωής ένα ασθενοφόρο και να το δωρίζει στο κράτος είναι η απόλυτη κατάντια του κράτους. Και αν αυτό το κράτος, αυτό το υπουργείο Υγείας, αυτή η κυβέρνηση και αυτός ο πρωθυπουργός είχαν έστω και λίγη τσίπα πάνω τους, θα έπρεπε ήδη να είχαν ευχαριστήσει δημοσίως αυτή τη γυναίκα και ταπεινά να της επέστρεφαν τα χρήματα.

Γιατί είναι ντροπή για μια Πολιτεία να εξαρτά την υγεία των πολιτών της από τη φιλανθρωπία των ίδιων των πολιτών. Είναι ντροπή και δείγμα παταγώδους αποτυχίας ακόμα και στα στοιχειώδη. Γι’ αυτό και η δωρεά του ασθενοφόρου ούτε για τρανταχτούς τίτλους είναι ούτε για πανηγυρισμούς, Και αυτοί που δέχθηκαν αυτή τη δωρεά θα έπρεπε να ντρέπονται αντί να καμαρώνουν για τη γενναιοδωρία αυτής της γυναίκας, και κανείς δεν έχει δικαίωμα να επαναπαύεται στο μεγαλείο της δικής της ψυχής που τους έκανε να φαίνονται τόσο λίγοι και τόσο άχρηστοι.

avgi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *