Κατηγορίες

Μεσολόγγι: Ολοκληρώθηκε η δράση για την εξάλειψη της έμφυλης βίας

Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου: Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η δράση ευαισθητοποίησης με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023 η δράση ενημέρωσης -ευαισθητοποίησης με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών» που υλοποίησε ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου με τις κοινωνικές δομές του Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά και Κοινωνικό Παντοπωλείο του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού σε συνεργασία με τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Δήμου Αγρινίου.

Η δράση υλοποιήθηκε σε κεντρικό σημείο του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, στον πεζόδρομο στην οδό Χαριλάου Τρικούπη κατά την οποία οι εργαζόμενοι των δομών μοίρασαν ενημερωτικά έντυπα του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Δήμου Αγρινίου, του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας ΚΕ.Θ.Ι. καθώς και της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εργασίας.

Η δράση συνοδευόταν από μελωδίες μουσικής με σαξόφωνο ενώ στις γυναίκες που περνούσαν από τον πεζόδρομο προσφέρονταν συμβολικά ένα κόκκινο τριαντάφυλλο.

Αισθανθήκαμε τις θερμές ευχαριστίες και το έντονο ενδιαφέρον των δημοτών μας οι οποίοι μας προέτρεψαν για περισσότερες δράσεις ενημέρωσης και πρόληψης στην τοπική κοινωνία ενώ τους υποσχεθήκαμε ότι μέλημά μας είναι η ενεργή συμμετοχή όλων μας, δίνοντας τη δύναμη σε όλες τις γυναίκες και θύματα βίας, να σπάσουν τη σιωπή τους, να βρουν διέξοδο διαφυγής και υποστήριξης στην σκληρή καθημερινότητά τους και να ξαναπάρουν την ζωή τους στα χέρια τους.

Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών, εξαιτίας των αυξανόμενων περιστατικών βίας, είναι αναγκαίο να γίνονται διότι έχουν σκοπό την πρόληψη, την καταπολέμηση της έμφυλης βίας αλλά και την παράλληλη κινητοποίηση θυμάτων βίας.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Café Bar BOULEVARD καθώς και το καφέ Τζένιο για την φιλοξενία μας στο χώρο τους.

Οι κοινωνικές δομές λειτουργούν στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2021-2027» με την συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ωράριο λειτουργίας Κοινωνικών δομών: 07:00π.μ-15:00μ.μ
Τηλέφωνα επικοινωνίας :

-Κέντρο Κοινότητας: 2631363425- 2631363431

-Κοινωνικό Παντοπωλείο:2631023192

-Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Αγρινίου:15900

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *