Κατηγορίες

«Μόνος, αβοήθητος κι εξοργισμένος» νιώθει πλημμυροπαθής από τη Μαγνησία

«Είμαστε απροστάτευτοι, ούτε τις αξίες του της ατομικής προκοπής και της ιδιοκτησίας δεν υπερασπίζεται το σύστημα, μόνο του αποτύπωμα η αναλγησία»

Σε μία ανάρτηση με οδυνηρές προσωπικές αναφορές για το πατρογονικό του σπίτι στην Κερασιά Μαγνησίας, λίγα χιλιόμετρα από τον Βόλο, προχώρησε χρήστης που υπογραμμίζει ότι «σε κάθε νέα βροχή σκέφτομαι ότι θα σκορπίσει τελικά, θα διαλυθεί εις τα εξ ων με πολύ κόπο συνετέθη, μαζί με τις αναμνήσεις μου και τις αναμνήσεις των παιδιών μου», καυτηριάζοντας την απουσία κρατικής και αυτοδιοικητικής μέριμνας για την αποκατάσταση των καταστροφών από τις πλημμύρες.

Όπως καταγγέλλει ο κ. Γραντζής, «δυο μήνες και βάλε» δεν εμφανίστηκε κάποιος από το Δήμο Ρήγα Φεραίου και την Περιφέρεια Θεσσαλίας για να αντιμετωπίσει μεθοδικά τις ζημιές στο χωριό, πέραν της απομάκρυνσης πεσμένων δέντρων από το ποτάμι. Αλλά ακόμη και σε αυτή την περίπτωση, «άφησαν πίσω θεόρατες ρίζες, τεράστιους ογκόλιθους, τόνους φερτά υλικά που εμποδίζουν τη ροή του νερού και απειλούν ανά πάσα στιγμή με νέες καταστροφές, με νέο ρήμαγμα τις περιουσίες και τις ζωές μας».

«Μόνος, αβοήθητος και εξοργισμένος. Ώρες-ώρες σκέφτομαι ότι ακόμα και να εμφανιζόταν κάποιος “υπεύθυνος” να αραδιάσει τα ψέματά του θα ήταν κάτι. Μια ένδειξη ότι μπορεί να υπάρχει έστω λίγη τσίπα, ένα ψήγμα υπευθυνότητας, ένα ξέφτι ανθρωπιάς. Δεν έχει έρθει όμως κανείς, παρ’ όλες τις εκκλήσεις ή και τις πιέσεις. Κανείς», όπως σημειώνει.

Όπως λέει χαρακτηριστικά, το ότι κάποια στιγμή το σπίτι του θα πέσει, «δεν ενδιαφέρει κανέναν. Και αυτή η μοναξιά μέσα σε ένα “σύγχρονο”, “πολιτισμένο”, “ευρωπαϊκό” κράτος είναι αφόρητη». 

«Είμαστε μόνοι, έκθετοι, απροστάτευτοι μπροστά σε κάθε ατυχία. Αυτό το σύστημα που εστιάζει στην ατομική προκοπή και στην ιδιοκτησία, δεν μπορεί να υπερασπιστεί ούτε καν τις ίδιες του τις αξίες. Η αναλγησία του είναι το μόνο του αποτύπωμα»…

Η ανάρτηση του:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *