Κατηγορίες

Μήνυση στην Pfizer για παραβίαση των εμπορικών πρακτικών

Μήνυση κατά της φαρμακοβιομηχανίας Pfizer για τα εμβόλια κατά του Covid κατέθεσε ο Γενικός Εισαγγελέας του Τέξας Κεν Παξτον, κατηγορώντας την εταιρεία για παραβίαση των εμπορικών πρακτικών, διότι το προϊόν τους, δεν έκανε αυτό που υποσχόταν.

Σύμφωνα με το texastribune.org, στη αγωγή 54 σελίδων που κατέθεσε το περιφερειακό δικαστήριο της πολιτείας Λούμποκ τονίζεται: «Με λίγα λόγια, η Pfizer εξαπάτησε το κοινό».

Η μήνυση ισχυρίζεται ότι η Pfizer προχώρησε «σε ψευδείς, παραπλανητικές και παραπλανητικές πράξεις και πρακτικές κάνοντας αστήρικτους ισχυρισμούς σχετικά με το εμβόλιο της εταιρείας για τον COVID-19, κατά παράβαση του νόμου περί παραπλανητικών εμπορικών πρακτικών του Τέξας».

Όπως τονίζεται στο άρθρο, η Pfizer ήταν η πρώτη φαρμακοβιομηχανία που έλαβε την έγκριση έκτακτης ανάγκης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για το εμβόλιο στα τέλη του 2020, μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο, μετά τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος στις Η.Π.Α. Έκτοτε, η εταιρεία έχει κερδίσει την πλήρη έγκριση για τη χρήση του εμβολίου της από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ.

«Σε αντίθεση με τις δημόσιες δηλώσεις της Pfizer, η πανδημία δεν τελείωσε. Η κατάσταση έγινε χειρότερη. Περισσότεροι Αμερικανοί πέθαναν το 2021, με το εμβόλιο της Pfizer διαθέσιμο, παρά το 2020, το πρώτο έτος της πανδημίας», αναφέρεται στην αγωγή και επισημαίνεται ότι η συντριπτική πλειονότητα των Αμερικανών εμβολιάστηκε, με τους περισσότερους να λαμβάνουν το εμβόλιο της Pfizer.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *