Κατηγορίες

Μεσολόγγι: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση του προγράμματος «Heal the World»

Μόλις λίγο καιρό μετά την έναρξη των εργασιών του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, το εγχείρημα που εγκαινίασε η Δημοτική Αρχή έχει ήδη αρχίσει να αποδίδει καρπούς, επιτελώντας σημαντικό έργο στα πεδία των τεχνών και του πολιτισμού.

Ειδικότερα, το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023 στο χώρο του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου πραγματοποιήθηκε υπό την καθοδήγηση της ταλαντούχας αγιογράφου Μαρίας Κοττά εργαστήριο με θεματική “ΕωTherapy”.

Το πρόγραμμα απευθύνονταν σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από την Ιταλία, Τουρκία, Βουλγαρία, Κροατία στα πλαίσια του προγράμματος “Heal the World” με κύριο στόχο την ανταλλαγή πολιτιστικών και εκπαιδευτικών πρακτικών μεταξύ των εκπαιδευτικών κοινοτήτων.

Το παραδοσιακό σκάφος της Λιμνοθάλασσας, η «Γαϊτα», υπήρξε η πηγή έμπνευσης του έργου τέχνης από ανακυκλώσιμα υλικά που κατασκεύασαν οι συμμετέχοντες.

Η διακεκριμένη καλλιτέχνης κ. Κοττά, επέλεξε για την παρουσίαση το εμβληματικό αυτό σκάφος, σήμα κατατεθέν της περιοχής που κλείνει μέσα του μια μακραίωνη παράδοση συνιφασμένη με την εντόπια κουλτούρα μας, αφήνοντας τις καλύτερες των εντυπώσεων στους φιλοξενούμενους εκπαιδευτικούς.

Το Μεσολόγγι για ακόμη μια φορά, μέσα από μία ακόμη ποιοτική δράση σαν και αυτή, πρέσβευσε ξεχωριστά δείγματα του τοπικού μας πολιτισμού σε εκπροσώπους ξένων κρατών, καθιστώντας τους φίλους και κοινωνούς της ομορφιάς και της ιδιαιτερότητας του τόπου μας.

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *